Emir Kalkan'ın hikayeciliği
Art of story of Emir Kalkan
  1. Tez No: 490716
  2. Yazar: NURULLAH GÜNDÜZ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ERDOĞAN KUL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Emir Kalkan, Kayseri, Eserleri, Edebi Anlayış, Türk Kültürü, Şehir Hikâyeleri, Türk Tarihi ve Edebiyatı, Emir Kalkan, Kayseri, Works, Literary Understanding, Turkish Culture, City Stories, Turkish Literature and History
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Yeni Türk Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 255
Özet
1948'de Kayseri'de doğan Emir Kalkan, sadece Kayseri'nin değil Türk hikâyeciliğinin geleceğinde adından sıkça söz ettirecek önemli bir değeridir. Yazarın bu önemi, Kayseri özelinde Anadolu insanının yaşayışını, hayata bakış açısını ve psikolojisini, tüm bunlarla birlikte Kayseri'nin imkân ve imkânsızlıklarını hikâyelerinde etkili bir gözlem gücü ve kendine has üslubu ile işlemesinden ileri gelmektedir. Bütün ömrünü geçirdiği coğrafyayı ve o coğrafyanın insanlarını, değerlerini hikâyelerinde derinlemesine yansıtır. Hikâyeciliğimizde yeteri kadar yer bulamayan öz toprağının değerlerini, farklı bir soluk ve bakış açısının yanı sıra özgün bir üslûp ve sade bir Türkçe ile hikâyelerine taşır. Bu çalışmanın amacı, bir Kayseri aşığı Emir Kalkan'ı hikâyeciliği özelinde, edebî anlayışını ve Türk edebiyatına kazandırdığı eserlerini tanımak, tanıtmaktır.
Özet (Çeviri)
Born in Kayseri in 1948, Emir Kalkan who makes his mark on not only in the future of Kayseri but also in Turkish story is an important valve. The importance of author proceeds form his unique style and his effective monitoring ability in his works where he talked about the lives of the people in Anatolia, their perspective towards life and their psychology by focusing on Kayseri and besides all these things, he talked about the possibility and impossibility of Kayseri in his works. He reflects the geography where he lived for a life-spoon and people of that geography and the valves of them deeply. In his stories, he uses the valve of the territory that hasn't gained enough importance in our stories with a different perspective as well as his unique style and a pure Turkish language. The purpose of this study knows and introduces Emir Kalkan who is a lover of Kayseri by focusing on Kayseri, his literature approach and the works which he makes Turkish literature gain.