Kuşaklar arasında satın alma davranışları açısından ortaya çıkan benzerlik ve farklılıklar
The similarities and the differences resulting in terms of buying behviors between generations
- Tez No: 492084
- Danışmanlar: PROF. DR. DENİZ ELBER BÖRÜ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: X-Y Kuşakları, Satın Alma Davranışları, Hedonik Tüketim, Faydacı Tüketim, X-Y Generations, Buying Behaviors, Hedonic Consumption, Utilitarian Consumption
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Arel Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 147
Özet
Kuşaklar arasında satın alma davranışları açısından ortaya çıkan benzerlikler ve farklılıklar adlı bu çalışma, İstanbul Aral Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Yönetimi Bölümü'nde yüksek lisans tezi olarak hazırlanmıştır. Kuşaklar arasında satın alma davranışları açısından ortaya çıkan benzerlikler ve farklılıklar adlı bu çalışma, İstanbul Aral Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Yönetimi Bölümü'nde yüksek lisans tezi olarak hazırlanmıştır. Çalışmaya rastgele seçilen 213 kişi katılmış ve katılımcılara 7 adet demografik, 22 adet giyim, 22 adet gıda ve 22 adet restoran olmak üzere toplam 73 soruluk bir anket uygulanmıştır. Yapılan analizlerin sonucunda X ve Y kuşağına ait kadın ve erkek bireylerin giyim, gıda ve restoran alışkanlıkları üzerinden hedonik ya da faydacı tercihlerinin farklılıkları ortaya konulmuştur.
Özet (Çeviri)
This studies entitled“The similarities and the Differences resulting in terms of buying behviors between generations”has been prepared as a thesis of master degree, in Arel university, institute of social sciences, business Administration department. In the end of the study, the Differences between the habits of X and Y generations have been analyzed by looking into cloth and food habits of survey participant. 213 people, randomly chosen, have participated to the study, and a total of 73 questions including 7 demographic, 22 clothing, 22 food and 22 restaurant were applied to the participants. As a result of analyzes made over restaurant and food habits of male and female individuals, belonging to X and Y generations, differences have been revealed between hedonic and utilitarian consumptions.