Virginia Woolf and the great war:Cchange and disillusionment in a modernist perspective
Virginia Woolf ve I. Dünya savaşı: Modernist perspektifte değişim ve sanrıların ortadan kalkması
  1. Tez No: 495735
  2. Yazar: EDA BURCU ÇETİNKAYA
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MAHİNUR AKŞEHİR UYGUR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İngiliz Dili ve Edebiyatı, English Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Modernizm, değişim, gerçeğe uyanış, I. Dünya Savaşı, Virginia Woolf, Jacob's Room, Mrs. Dalloway, To the Lighthouse, Modernism, change, disillusionment, the Great War, Virginia Woolf, Jacob's Room, Mrs. Dalloway, To the Lighthouse
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Celal Bayar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 91
Özet
Kendi döneminin sanat çevresine paha biçilmez katkı sağlamış olan Virginia Woolf, 20. yüzyılın en önemli modernistlerinden biri olarak kabul edilmektedir. İlk modernist romanının (Jacob's Room) 1914 yılında basıldığı düşünüldüğünde, romanın basım tarihi ve I. Dünya Savaşı'nın patlak vermesi arasındaki eşzamanlılık, Woolf ve modernist romanlarını I. Dünya Savaşı'nın etkisi ile ortaya çıkmış olan değişim ve gerçeğe uyanış gibi modernist olgular bağlamında analiz etmeye uygun kılmaktadır. Bu tez Virginia Woolf'un Jacob's Room, Mrs. Dalloway ve To the Lighthouse adlı eserlerinde I. Dünya Savaşı'nın etkisini, modernist öğeler olan değişim ve gerçeğe uyanış olgularını incelemeyi hedeflemektedir. Bu bağlamda, her roman içindeki değişim ve gerçeğe uyanış örnekleri incelenerek I. Dünya Savaşı ile modernist roman arasındaki bağ irdelenmektedir.
Özet (Çeviri)
Having made invaluable contributions to the artistic circles of her time, Virginia Woolf has been regarded as one of the most prominent modernists of the 20th century. Considering that her first modernist novel (Jacob's Room) is published in 1914, her work was inevitably written under the influence of the Great War conducing a sense of change and disillusionment which became an inextricable part of the modernist perspective. As such, this thesis study aims to analyze the essence of the Great War, the sense of change and disillusionment as modernist elements within Virginia Woolf's Jacob's Room, Mrs. Dalloway and To the Lighthouse. To this end, the link between the Great War and modernist novel is examined through the concepts of change and disillusionment within each novel.