Unified threat management (UTM): A comparative study
Birleştirilmiş tehdit yönetimi (BTY): Karşılaştırmalı bir çalışma
- Tez No: 495901
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SİBEL TARIYAN ÖZYER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Birleştirilmiş Tehdit Yönetimi (BTY), Ağ Güvenliği, Gelişmiş Tehdit Koruması, Unified Threat Management, Network Security, Advanced Threat Protection
- Yıl: 2017
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Çankaya Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Bilgi Teknolojileri Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 106
Özet
İş ortamındaki etkileri göz önüne alındığında, ağ güvenliği teknolojik olarak gelişmiş dünyanın önde gelen ihtiyacı olmuştur. İşletme teşebbüslerinin internet üzerinden veri hırsızlığına veya veri ihlallerine karşı duyarlı hale geldiği doğrulandı; böylece, süreçlerin güvenilirliği etkilenmiştir. Stratejilerin rekabetçi ihtiyaçlarına karşı düşüncesinden yoksun olan işletmeler, düşen performansla karşı karşıyadır. Bu, işletmelerin karar verme sürecinin sürekli gelişim umutlarının yaygınlaştırılmasına dayalı olması gerektiği iddiasına yol açmaktadır. Bu tezde, geleneksel güvenlik duvarının mevcut ağ altyapısının yükseltilmesi gerektiği iddiasına neden olan hayali bir organizasyonun iş tutumunu değerlendirdik. Mevcut geleneksel güvenlik duvarı hizmet reddi, SQL enjeksiyonu, e-posta virüsleri gibi güvenlik tehditlerine karşı durmak için devre dışı bırakılmıştır. Bu nedenle, çalışma, gelişmiş güvenlik hizmetleri olan 200 kullanıcısına hizmet eden hayali bir organizasyon ağının göç planını önermiştir. Plan, BTY' yi gelişmiş özellikler güvenlik çözümü olarak sunmuştur. Hayali organizasyon güvenlik gereksinimlerinin taleplerini karşılayan en iyi BTY' yi seçmek için, dört ticari BTY arasında bir karşılaştırma çalışması yapılmıştır. Bu çalışma, bir test ortamı olarak kullanılan çok sanal makinelerden tutarlı bir sanal laboratuvarı kullanarak gerçekleştirildi. Dört BTY; vizyonlar, uygulama, kullanım kolaylığı, web arayüzleri, cihaz performansı, verim kapasitesi, saldırı önleme sistemi özellikleri ve güvenlik unsurları ile diğer pek çok faktörün özelliklerine dayanılarak değerlendirildi. Deneysel çalışma, SONICWALL, SOPHOS XG Firewall, WarchGuard ve Palo Alto Networks gibi yazılımların kurulumunu ve test edilmesini içerir. Araştırmacı ayrıca Gartner'ın incelemelerinin etkilerini laboratuvar test sonuçlarıyla birlikte analiz ederek SOPHOS XG Firewall adlı BTY cihazının çalışma ölçütlerine dayalı en iyi test edilmiş cihaz olduğu sonucuna varmıştır. Bu cihaz, en önemli güvenlik özelliklerini uygun fiyatla sağlar. SOPHOS XG Güvenlik Duvarı; e-posta koruması, Bilinmeyen Uygulama Tanımlama ve ayrıca SQL enjeksiyon saldırılarını ve Hizmet Reddini engelleyebilen Tam Özellikli Web Uygulaması Güvenlik Duvarı öğesiyle birlikte, geleneksel güvenlik duvarları ve diğer BTY' lerin yapamayacağı durumları sağlar. Ayrıca; çalışma, açık bir şekilde ifade edilen tavsiyelerle birlikte bu konuda ayrıntılar sunmuştur.
Özet (Çeviri)
Network security has been the foremost need of the technologically advanced world, when considering the implications in the business environment. It has been affirmed that the business enterprises have intensively become susceptible to the data theft or data breaching attacks over the internet; thus, credibility of the processes has been affected. Businesses that lack in being considerate towards the competitive needs of the strategies tend to face declining performance. It leads to the assertion that the decision making process of the businesses must be based on the deployment of continuous improvement prospects. In this thesis, we assessed the business stance of an Imaginary Organisation that led to the assertion that the current network infrastructure of traditional firewall needs to be upgraded. The existing traditional firewall has been disabled to standing against security threats such as Denial of Service, SQL injection, email viruses ..etc. Therefore, the study has been proposed to the migration plan of an Imaginary Organisation network that serve 200 users with developed security services. The plan has been presented to the UTM as advanced features security solution. In order to select the best UTM that satisfied the demands of an Imaginary Organization security requirements, a comparison study among four commercial UTMs has been held. This study achieved by using a virtual lab that consistent from a multi virtual machines that was used as a test environment. The four UTMs have been assessed based on the attributes of visions, execution, ease of use, web-interfaces, device performance, throughput capacity, intrusion prevention system features along with the guaranteed elements of security and many other factors. The experimental work includes installation and test of the software's such as SONICWALL, SOPHOS XG Firewall, WarchGuard, and Palo Alto Networks. The researcher also analyses the impacts of Gartner's reviews along with testing lab result to come out with conclusions that the UTM device called SOPHOS XG Firewall was the best tested device based on study criteria. This device provides the most significant security features affordably. SOPHOS XG Firewall provides the security features such as email protection, Unknown Application Identification, along with the element of Full-Featured Web Application Firewall that able to prevent SQL injection attacks and Denial of service ..etc which traditional firewalls and other UTMs may not be capable of doing. Moreover, the study has presented details in this regard, along with the clearly articulated recommendations as well.