The Turkish Airlines case study on the impact of air cargo ramp operations
- Tez No: 497434
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MERTOL İBRAHİM GÖKSOY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sivil Havacılık, Civil Aviation
- Anahtar Kelimeler: Hava Kargo, Hava Lojistik, Hava Kargo Yer Operasyonu, Air Cargo, Air Logistics, Air Cargo Ramp Operations
- Yıl: 2018
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 131
Özet
Sınırların ortadan kalktığı, rekabetin acımasız hal aldığı küresel ticari operasyonlarda en önemli unsurlardan biri Lojistik faaliyetlerdir. Lojistik faaliyetler işletmeler açısından büyük bir maliyet kalemi olmasına karşın, lojistik dünyasının içinde hız avantajı ile ön plana çıkan ve tarihi boyunca diğer taşımacılık modelleri ile karşılaştırıldığında azami gelişme gösterdiği kolaylıkla fark edilen hava taşımacılığının içinde kargo, gelir olarak hayati öneme sahiptir. Kargo gelirleri havayolu firmalarının düşük kapasiteli yolcu taşımacılığı yapılan hatlarında dahi emniyetidir. Kargo gelirinin üst seviyede tutulması için etkin satış faaliyeti çok önemlidir. Etkin satış yapabilmek için de kaliteli, hızlı ve yüksek kalitede kargo ramp operasyonu verebilmek gerekir. Kargo ramp operasyonları apron ve depo yönetimi olmak üzere iki farklı süreçten oluşur. Her iki süreç kendi içindeki dinamiklere göre çalışır. Bu dinamikler bir araya geldiğinde kusursuz bir kargo ramp operasyonu ortaya çıkar. Pazarın taleplerine zamanında ve süreklilik arz ederek cevap verebilen bir havayolu kargo firması satış gelirlerini kısa sürede maksimize edebilir. Bu çalışma ile mevcut kargo ramp operasyonlarının güncel durumuna ve operasyonları etkileyen faktörlere genel olarak değinilmektedir. Öncelikli olarak kargo ramp operasyonlarının tarihçesi, tanımı ve önemi ele alınmaktadır. Akabinde ise, kargo ramp operasyonlarının swot analizi yöntemi kullanılarak güçlü ve zayıf yönleri belirtilmekte, fırsatlar ve tehditler ortaya konmaktadır. Takip eden bölümde de, kargo ramp operasyonlarının satış faaliyetini arttıcı etkenlere dönüştürülebilmesi için alınması gereken aksiyonlar açıklanmaktadır. Bu süreçte Türkiye Hava Kargo Ramp Operatörlerinin genel durumuna da değinilmektedir. Son bölümde ise ramp operasyonlarının operasyonel maliyet üzerindeki etkisine değinilmiş ve 3 farklı örnekleme ile ispatlanmaya çalışılmıştır. Bu çalışma, hava kargo ramp operasyonlarının öneminin farkına varılmasını sağlamayı ve önerilerimizden faydalanılmasını amaçlamaktadır. Kalilatif ve kantitatif yöntemler kullanılarak gerçekleştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
Logistics activities are the most important element of global trade operations that include cut throat competition environment and no national boundaries. Although logistics activities are huge cost items for business organizations, the air cargo logistics which is famous for its velocity advantages and provides maximum progress when compared with the other transportation modals, has vital importance as economical earnings. Air cargo revenues are the guarantors for airlines even operating in the low capacities passenger service. Efficient sales activities are crucial for maximizing the cargo revenues. Quick and high qualified air cargo ramp operations should be provided in order to sell efficiently. Ramp Operations have two processes which call Ramp and Warehouse (W/H) management. Each two processes work through as their own dynamics. When these dynamics gather, a perfect air logistics operation blossoms. An air cargo operator which satisfies its customers and market on time and constantly, could get the opportunity to maximize its income in a short time period. This study handles the presence of air cargo ramp operations and the affecting factors on air cargo ramp operations. The history, definitions, importance and the affecting factors of air cargo ramp operations is mentioned at first. After that, the strong and weak sides of operations are mentioned and the opportunities and threats are introduced. The cautions are clarified which should be taken in order to convert the air cargo ramp operations to the sales growth factor in the following chapter; in this process, the general situation of Turkish Air Cargo Ramp Operators is evaluated in the study. The last chapter is about the effects of ramp operations on operational costs. It is tried to explain with three different exemplifications. This study aims to provide the recognition of the air cargo ramp operations and benefits from the suggestions. The qualitative and quantitive methods are being used.