Köyceğiz Dalyan Lagün sisteminin denizel kesiminde bulunan Mugilidae (kefal) familyası türlerine ait larvaların bolluk ve dagılımı
The abundance and distribution of the species of Mugilidae family in the marine side of Koycegiz Lagooner system
  1. Tez No: 498528
  2. Yazar: ÖZLEM ÖZASKAN
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ TÜLİN ÇOKER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
  6. Anahtar Kelimeler: İhtiyoplankton, Mugil larva, Güney Ege Denizi, Ichthyoplankton, Mugil larvae, South Aegean Sea
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 63
Özet
Bu çalışmada Ekim 2013- Ekim 2014yılları arasında 12 aylık periyottaKöyceğiz Dalyan Lagünü denizel kesiminden elde edilen kefal larvalarının bolluk ve dağılımı incelenmiştir.Örnekleme alanı olarak Turunç ve Osmaniye arasında kalan sahada, İztuzu Kumsalı ve Ekincik Plajını kapsayan kıyısal bölgede seçilen 7 istasyonda, göz açıklığı 300 mikron olan, WP-2 tipi plankton kepçesiyle, 2,5 knot hızda, 15 dakikalık sürelerle yapılan horizontal çekim örnekleri değerlendirilmiştir. Örnekleme sonucundatoplam 269 adet larva elde edilmiş olup, bunların içerisinde kefal larva sayısı 19 adet olarak tespit edilmiştir. Toplam larvalar içerisinde Mugilidae familyası %7 ile temsil edilmektedir.Bu larvalar; Mugil cephalus(Linnaeus, 1758) (%68), Lizasaliens (Risso, 1810) (%11), Lizaramada(Risso, 1827) (%5), Tayin edilemeyen (%16) oranlarında bulunmuştur. Tayin edilen kefal türleri içerisinde M.cephalus türü %68 ile en yüksek değere sahiptir.
Özet (Çeviri)
In this study, abundance and distribution of Mugilidae larvae in marine area part of the Köyceğiz Dalyan Lagoon has been investigated. For this purpose, ichthyoplankton samples from 7 stations have been identified in monthly basis. Horizontal hauls have been operated by WP-2 type plankton net with 300 mikron mesh size at speed of 2.5 knots in 15-minutes period of time. 269 larvae have been sampled throughout the survey and 19individuals from the family Mugilidaehave beenidentified.The Mugilidae family in total larvae is represented by 7%.These species were Mugil cephalus(Linnaeus, 1758) (68%), Lizasaliens(Risso, 1810) (11%), Lizaramada(Risso, 1810) (5%) and unidentified mugilidae larvae (16%). The M.cephalus, has the highest percent rate with 68 % among the Mullet species.