Davraz Kayak Merkezinin tercih edilmesine yönelik algı ve değerlendirmelere ait bir araştırma
A research on the percekti̇on and evalution of choosi̇ng Davraz Ski Center
  1. Tez No: 498663
  2. Yazar: ŞABAN MOTOR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ERTAN BECEREN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Turizm, Economics, Tourism
  6. Anahtar Kelimeler: Isparta, Davraz Kayak Merkezi, Kış Sporları, Kış Turizmi, Isparta, Davraz Ski Center, Winter Sports, Winter Tourism
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 85
Özet
Davraz Dağı, Eğirdir ve Kovada Gölleri arasında bulunan ve Isparta'yı çevreleyen dağ oluşumlarından biridir. Davraz Dağı (Karlıyayla), 1995 yılından itibaren turizm merkezi olarak gösterilmiştir. Davraz Dağı'na en yakın yerleşim yeri Çobanisa Köyü'dür. Kayak Merkezi, Davraz Dağının kuzey yamacında yer almaktadır. Davraz, Antalya, Konya ve Burdur illerine yakındır ve gelişmeye açıktır. Davraz Dağı'nın gerekli coğrafi şartlarından dolayı diğer sporların yapılmasına da olanak sağlamaktadır. Davraz Kayak Merkezinin sürdürülülebilir bir turizm merkezi olabilmesi için sürecin oniki aya yayılması, yeni tesislerin yapılması, aktivitelerin yapılması, ulaşımın sağlanması ve belediyenin gereken desteği sağlayarak Davraz Kayak Merkezi ile ilgili master planının hazırlanmasının gerekli olduğu görülmektedir. Bu çalışmanın amacı iktisadi gelişim çerçevesinde yerel ekonomide rekabet üstünlüğüne sahip Davraz Kayak Merkezinin katma değer yaratıcı bir pozisyonda yer almasını sağlaması ile birlikte Davraz Kayak Merkezi'nin daha iyi, daha güzel ve tercih edilebilir hale gelmesine yönelik hazırlanmıştır. Bu doğrultuda ihtiyaç duyulan veriler standardize edilmiş anket formu vasıtasıyla elde edilmiş olup, nicel araştırma yöntemlerinden faydalanılmıştır. Bu araştırma gelecek yıllarda ki çalışmalara ışık kaynağı olacaktır.
Özet (Çeviri)
It is one of the mountain formations that surround Isparta between Davraz Mountain, Eğirdir and Kovada Lakes. Davraz Mountain (Karylayla) has been shown as a tourism center since 1995. The closest settlement to Davraz Mountain is Çobanisa Village. The ski resort is located on the north slope of Davraz Mountain. Davraz is close to Antalya, Konya and Burdur provinces and is open to development. Davraz Mountain also allows other sports to be done due to the necessary geographical conditions. In order to be a sustainable tourism center Davraz Ski Center seems to be required to prepare a master plan for the Davraz Ski Center by extending the process to twelve months, making new facilities, carrying out activities, providing transportation and providing the necessary support to the municipality. The purpose of this study was to prepare Davraz Ski Center to become better, more beautiful and preferable with Davraz ski center, which has competitive advantage in the local economy in the economic development context, to be placed in an added value position. The data needed in this direction were obtained by means of a standardized questionnaire and quantitative research methods were utilized. This research will be a source of light for future years.