Orta düzey yöneticilerin değişim algısı
Change perception of middle managers
- Tez No: 498820
- Danışmanlar: PROF. DR. ÜLKÜ UZUNÇARŞILI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Değişim, Değişim Yönetimi, Örgütsel Değişim, Değişime Direnç, Orta Düzey Yöneticiler, Change, Change Management, Organizational Change, Resistance to Change, Middle Managers
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Genel İşletmecilik Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Genel İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 92
Özet
Doğada değişimeyen tek şey değişimdir. Geçmişten günümüze değişime ayak uyduranlar varlıklarını sürdürebilmiş, değişime sırtını dönenler ise yok olmuşlardır. Bireylerin hayatlarında bu kadar önemli yer tutan değişim örgütler için de hayati anlama sahiptir. Günümüzde örgütlerde görev alan orta düzey yöneticilerin değişim algısı, örgütleri ayakta tutabilecek düzeyde olmak durumundadır. Bu çalışmada değişim, değişim yönetimi, örgütsel değişim ve değişime direnç kavramları ele alınmış olup, orta düzey yöneticilerin değişime ilişkin algılarında cinsiyet, yaş, medeni durum, eğitim durumu ve çalışma süresi gibi demografik özelliklerine göre anlamlı bir farklılık olup olmadığının ortaya koyulması amaçlanmaktadır.
Özet (Çeviri)
The only thing that doesn't change is CHANGE. It is obvious that who coped and adopted to change did survive and who resist the change vanished away. It is clear enough that as much as change is vital for human beings it is also vital for organizations. Thus, the change perception of the middle managers in organizations should be considered as an important issue. In this research (thesis) change management, organizational change and resistance to change has been reviewed and studied. Also, it is aimed to figure out the correlation between the perception of middle managers toward change and demographic factors such as gender, age, employment duration (years of employment), marital status and education level.