Animating facial images with drawings
Yüz görüntülerini çizimler yardımıyla canlandırma
- Tez No: 50018
- Danışmanlar: PROF.DR. BÜLENT ÖZGÜÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: yüz animasyonu, yüz ifadesi, snakes, aktif ayırıcı çizgi modelleri, çok katlı ızgara interpolasyonu, çok seviyeli B-Spline interpolasy- onu. iv, facial animation, facial expression, snakes, active contour mod els, multigrid relaxation, multilevel B-Spline interpolation
- Yıl: 1996
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 56
Özet
ÖZET YÜZ GÖRÜNTÜLERİNİ ÇİZİMLER YARDIMIYLA CANLANDIRMA Gamze Dilek Tunalı Bilgisayar ve Enformatik Mühendisliği Yüksek Lisans Tez Yöneticisi: Prof. Bülent Özgüç Temmuz, 1996 Bu çalışma, çizimlerin denetiminde doku kaplama yöntemini kullanarak, iki boyutlu animasyonların gerçekleştirilmesini içerir. Çalışma özellikle yüz ani masyonunu amaçlamaktadır ve yüzler insan yüzü olmak zorunda değildir. İlk aşamada, aynı yüze ait bir video dizgisinden alınmış yüz görüntüleri ve canlandıralacak başka bir yüze ait bir görüntü kullanılır. Amacımız, verilen tek kare yüz görüntüsünü, video dizgisindeki yüz ifadeleriyle canlandırmaktır. Bu çalışma sayesinde, canlandırılmış sıralı yüz hareketleri bir veri tabanında toplanarak, verilen herhangi bir yüz için istenilen hareket sırası seçilerek, can landırma gerçekleştirilebilir. Daha da önemlisi, insan yüzüne ait sıralı yüz hareketleri kullanılarak, insana ait olmayan yüzler gerçeğe çok yakm bir biçimde canlandırılabilir. Aynı zamanda, karmaşık karakterler daha basit karakterlerin hareket sıraları yardımıyla canlandırılabilirler.
Özet (Çeviri)
IV ABSTRACT ANIMATING FACIAL IMAGES WITH DRAWINGS Gamze Dilek Ttmalı M.S. in Computer Engineering and Information Science Supervisor: Prof. Bülent Özgüç July, 1996 The work presented here describes the power of 2D animation with texture mapping controlled by line drawings. Animation is specifically intended for facial animation and not restricted by the human face. We initially have a sequence of facial images which are taken from a video sequence of the same face and an image of another face to be animated. The aim is to animate the face image with the same expressions as those of the given video sequence. To realize the animation, a set of frames are taken from a video sequence. Key features of the first frame are rotoscoped and the other frames are automat ically rotoscoped using the first frame. Similarly, the corresponding features of the image which will be animated are rotoscoped. The key features of the first frame of the sequence and the image to be animated are mapped and using cross-synthesis procedure, other drawings for the given image are produced. Using these animated line drawings and the original image, the corresponding frame sequence is produced by image warping. The resulting sequence has the same expressions as those of the video sequence. This work encourages the reuse of animated motion by gathering facial mo tion sequences into a database. Furthermore, by using motion sequences of a human face, non-human characters can be animated realistically or com plex characters can be animated by the help of motion sequences of simpler characters.