Prefabrikasyon ve birleşim notalşarındaki problemlerin incelenmesi
Prefabrication and investigation of problems at connections
  1. Tez No: 50038
  2. Yazar: ŞAHİN ÇAKIR
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. YUNUS ÖZÇELİKÖRS
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Prefabrikasyon, prekast, önüretim, birleşim, düğüm noktaları
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 85
Özet
IV PREFABRİKASYON VE BİRLEŞİM NOKTALARINDAKİ PROBLEMLERİN İNCELENMESİ Şahin Çakır (Yüksek Lisans Tezi) DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı Doç.Dr. Yunus Özçelikörs Eylfil 19% ÖZET Bu çalışmada Türkiye'de âzla yaygınlaşamayan prefabrikasyon ve prefabrik elemanların birleşimleri konusunda araştırma yapılmıştır. Prefabrik yapı sistemlerinin gelişimi, avantaj ve dezavantajları, tipleri Özerinde durulmuş ve prefabrikasyonun üretimden montaja kadarki aşamaları anlatılmıştır. Prefabrike yapı sistemlerinde genelde problem olarak kalan birleşim noktaları hakkında geçmişte yapılmış deneysel çalışmalar ve sonuçlan ayrı bir bölüm başlığı altoda sunulmuştur. Ek-A bölümünde PCI (Prestressed Coneerete Institute) tarafından kabul gören birleşim çeşitleri verilmektedir.
Özet (Çeviri)
PREFABRICATION AND INVESTIGATION OF PROBLEMS AT CONNECTIONS Şahin Çakır (MLScThesis) DUMLUPINAR UNIVERSITY INSTITUTE OF SCIENCE AND TECHNOLOGY Principle Science Branch of Civil Engineering Doc.Dr. Yunus Özçelikörs September 1996 SUMMARY In this study, an investigation about prefebrication, which was not widely founded in Turkey, and connections of precast elements, was made. The information was given about implementation, advantages and disadvantages, types of precast structural systems and steps of prefebrication from production to erection stages. The tests made before and results on connection of precast elements, which is a usual problem in precast structural systems, was presented in a different chapter. In Appendix-A, the connection types which was approved by PCI (Prestressed Concrete Institute) were given. Key words.Prefabrication, precast, connection, joint