Meşk yöntemi üzerine karşılaştırılmalı bir çalışma
A comparati̇ve study on the meshk system
  1. Tez No: 501345
  2. Yazar: TUĞÇE BALCI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA HİLMİ BULUT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Müzik, Music
  6. Anahtar Kelimeler: meşk, gösterip yaptırma, rol/model olma, iş birlikli öğretim, formal, informal, masks, demonstration, role / modeling, cooperative teaching, formal, informal
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Cumhuriyet Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Güzel Sanatlar Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Müzik Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 72
Özet
Bu çalışmada, meşk yöntemi günümüz öğretim yöntemleriyle karşılaştırılmıştır. Çalışmanın amacı, meşk yönteminin günümüzde kullanılan öğretim yöntem ve tekniklerinden;“gösterip yaptırma”,“İşbirlikli öğretim”,“düz anlatım”,“ rol/model olma”gibi yöntemlerin benzer yönlerini ortaya çıkararak Formal ve İnformal öğretim içinde ne derecede var olduğunu, eğer varsa ne ölçüde değişime uğrayıp uğramadığını sorgulamaktır. Araştırma nitel bir araştırma olup tarihsel ve betimsel özellik taşımaktadır. Araştırmada kaynak tarama ve görüşme yöntemlerindendz yararlanılmıştır. Araştırmanın problemini, Meşk yöntemini ilk hali ile kullanan eğitim kurumu günümüzde de var mıdır? Günümüzdeki“gösterip yaptırma”yönteminin meşk yönteminden farklılıkları nelerdir? Soruları oluşturmaktadır.
Özet (Çeviri)
In this study, the mesk method is compared with modern contemporary teaching methods. The aim of the study is to find out the similarities of methods such as“demonstration”,“cooperative teaching”,“straight expression”,“role / model”methods of teaching method and techniques used in today's education, If so, how much change you have undergone. Research is a qualitative research and has historical and descriptive characteristics. It was used in the research in source browsing and interviewing methods. Is there an educational institution that uses the problem of researching, the first method of Meşk method today? What are the differences from the method of today's“show and do”method? It creates the questions.