Arduino ve Android Kullanarak Bebek Odasının Uzaktan Kontrolü
Remote Control of a Baby's Room Using Arduino and Android
  1. Tez No: 501604
  2. Yazar: SÜLEYMAN GÜÇLÜ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. RÜŞTÜ GÜNTÜRKÜN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Android, Arduino, Arduino Sensörler, Bebek Beşiği, Mobil uygulama, Uzaktan Kontrol, Android, Arduino, Arduino Sensors, Baby Cradle, Mobile Application, Remote Control
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İleri Teknolojiler Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 59
Özet
ARDUINO VE ANDROID KULLANARAK BEBEK ODASININ UZAKTAN KONTROLÜ Süleyman GÜÇLÜ İleri Teknolojiler, Yüksek Lisans Tezi, 2018 Tez Danışmanı: Doç. Dr. Rüştü GÜNTÜRKÜN ÖZET Bebek ağladığında veya altı ıslandığında ilgili kişilerin kullandığı cep telefonuna hazırlanan Android yazılımı vasıtasıyla sesli veya SMS göndererek uyaran uzaktan kontrollü bir akıllı beşik tasarımı ve uygulaması gerçekleştirilmiştir. Anne ve Baba tarafından bebek canlı izlenmek istenildiğinde IP kamera için kullanıcı adı ve şifre istenmektedir. Ayrıca kullanıcı bebek beşiğini uzaktan IP kamera ile izleyerek gerekli önlemleri alabilmekte ve isterse beşiği uzaktan sallayarak kontrol edebilmektedir. Bunlara ilave olarak oda sıcaklık değeri sisteme tanımlı değerlerden düşük veya yüksek olursa mevsime göre seçilecek olan ısıtıcı veya soğutucuyu devreye sokmakta ve sıcaklık değerini istenilen seviyede kontrol etmektedir. Ses sensörü ağlamayı algıladığında elektronik kartının motoru tetiklemesiyle beşik otomatik olarak 1 dakika boyunca sallanmaktadır. Bebek ağlamaya devam ederse 1 dakikalık sallanma 4 defa tekrar etmektedir, eğer bebek ağlamaya hala devam ederse tanımlanan cep telefonuna uyarı sinyali gönderilmektedir. Telefonda bulunan program uyarıyı işleyerek bilgi mesajı, sesli veya SMS olarak ilgili kişileri uyarmaktadır. Beşiğin sallanması esnasında sistem önceden belirtilen ninniyi çalarak bebeğin uykuda kalmasına yardımcı olmaktadır. Cep telefonu uygulamamız sistem açık olduğu anlarda gerçekleşen tüm olayları rapor olarak tutmakta ve istenildiğinde bu raporu tanımlanan elektronik posta adresine e-mail olarak göndermektedir. Tasarımını ve uygulamasını yaptığımız bu sistem ile özellikle çalışan anne ve babaların işten yorgun gelmeleri gecede uykusuz kalmaları çalıştıkları işte verimi düşürmektedir. Bu sistem sayesinde belli oranda bunun önüne geçilmiş olacaktır.
Özet (Çeviri)
REMOTE CONTROL OF A BABY'S ROOM USING ARDUINO AND ANDROID Süleyman GÜÇLÜ Advanced Technologies, Master Thesis, 2018 Thesis Advisor: Doç. Dr. Rüştü GÜNTÜRKÜN SUMMARY A remote controlled smart cradle design and application has been implemented that warns people concerned when their baby is crying or when the baby is wet by sending an audio alert through the installed Android app or short text message (SMS) to their mobile phone. When the baby is watched live by the parents, user name and password are required to access the IP camera. In addition, the user can remotely monitor the baby with an IP camera to take the necessary precautions and can control the cradle by swaying it from a distance. In addition, if the room temperature is lower or higher than the defined values in the system, the heater or cooler, which will be selected according to the season, is activated to keep the temperature value at the desired level. When the sound sensor detects crying, the cradle is automatically swung for 1 minute with the engine triggered by the electronic circuit. If the baby continues to cry, the 1 minute swing repeats 4 times. If the baby continues to cry, a warning signal is sent to the defined mobile phone. The signal is processed by the program on the phone and people concerned are notified via information message, voice notification or text message. While the cradle is swaying, the system helps to keep the baby asleep by playing a pre-defined lullaby. Our mobile phone application keeps a report of all incidents when the system is running and sends the report to the defined e-mail address when requested. The fact that working parents are returning their homes tired and also stay sleepless at nights lower their productivity at work. This situation will be overcome to some extent with the system we have designed and implemented.