Peyzaj planlamalarında iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları ve Esenyurt ilçesi örneği
Occupational health and safety practices in the landscape planning and Esenyurt living pattern
  1. Tez No: 501842
  2. Yazar: MUSTAFA DEHAR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET YAZICI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Peyzaj Mimarlığı, Landscape Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Esenyurt İlçesi, İş Sağlığı ve Güvenliği, Peyzaj Planlama
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Esenyurt Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İş Sağlığı ve Güvenliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İş Güvenliği ve Sağlığı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 215
Özet
Peyzaj planlamalarında iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları ve Esenyurt İlçesi örneği adlı bu çalışmada öncelikli olarak İş sağlığı ve güvenliği kavramı, peyzaj planlama kavramı ve Esenyurt ilçesi incelenmiştir. Ayrıca yeşil alanlar planlanırken karşılaşılabilecek başlıca tehlike ve riskler incelenmiştir. Peyzaj planlamalarında uygulama hataları olarak pestisitlerin kullanımı, donatı elemanlarının ergonomik incelenmesi ve planlama esnasında karşılaşılabilecek diğer tehlikeler de incelenmiştir. Tez içerisinde peyzaj planlamalarını hangi alanların kapsadığı tanımları ve tasarım ilkelerine detaylı yer verilmiştir. Konunun irdelenmesi aşamasında İş Sağlığı ve güvenliği kavramlarına detaylı yer verilmiştir. Sonuç olarak da peyzaj planlamalarında karşılaşılabilecek tehlikeler ve olumlu-olumsuz durumlara yorum ve öneriler getirilmiştir.
Özet (Çeviri)
Occupational health and safety practices in landscapeplanning, and the Esenyurt Districtcase, the concept of occupational health and safety, landscapeplanning concept and Esenyurt province were examined. Inaddition, the major hazards and risks that can be encountered while planning green spaces are examined. Theuse of pesticides as application faults in landscapeplanning, the ergonomic examination of there inforcementelement sand other hazards that may be encountered during planning are also examined. Inthethesis, the definitions of the are as covered by landscapeplanning and design principles are given in detail. The concepts of Occupational Health and Safety are given in detail during the discussion. As a result, comments and suggestions have been made about the hazards and positive and negative situations that may be encountered in landscapeplanning. KeyWords: Esenyurt District, Occupational Healthand Safety, Landscape Planning