The impact of human and technological capabilities to the success of organizationsa field study in the Sulaimani polytechnic university (Spu) Kurdistan / Iraq
İnsan ve teknolojik yeteneklerin, kuruluşların başarısına etkisi Kürdistan'ın Süleymâniye politeknik üniversitesi'nde alan çalışması
- Tez No: 502257
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MEHMET GÜVEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: insan, insan kaynakları, teknoloji, kapasite
- Yıl: 2018
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bingöl Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 130
Özet
Bu çalışmanın amacı, insan ve teknolojik yeteneklerin organizasyonların başarısına yol açan performansı geliştirme üzerindeki etkisini belirlemektir. Bu başarı, iş performansı seviyesiyle ilgilidir, bu nedenle İş, herhangi bir üretken sürecin ana unsurları olan dört temel çıktıdaki (sermaye, emek, arazi, organizasyon) en önemli unsurlarından biridir. Bununla birlikte, emek, üretimin artması, üretkenliğin artırılması ve pazara sunulan üretim ve hizmetlerin iyileştirilmesi ile etkili bir şekilde ölçülen bu unsurlar arasında en önemli unsurdur. Tüketici ihtiyaçlarını karşılayan müşteriler için. Ülkeler, üretkenliği artırmak ve üretimi geliştirmek için örgütlerin düşük fiyat ve kalite bileşeni temelinde bu örgütleri etkili bir rekabet silahı haline getiren rekabetçi fiyatlarla üretim maliyetlerini düşürmek için odaklanmalı ve emek piyasasına odaklanmalıdır . Çalışma, organizasyonun sahip olduğu strateji uygulamasında ve bu kaynakların kaynakları aracılığıyla süreç ve profesyonel nitelikleri, yetenekleri ve vasıflarını kullanarak misyonunu yerine getirirken benimser nitelikte insan kaynağı tarafından temsil edilir. Oldukça nitelikli ve deneyimli insan kaynakları, organizasyona son derece rekabetçi yetenekler kazandırır ve onları gerçekliği taklit edebilecek ve çevrenin gereksinimlerine cevap verebilecek hale getirir. Başarılı kuruluşlar çalışanlarını eğitmeye ve entelektüel, teknik ve teknolojik yeteneklerini geliştirmeye çalışırlar. Teknolojik bilgi ve çeşitli yolları, işçiler için gerekli ve gerekli hale gelmiştir. Organizasyonun üretkenlik ve hizmet kabiliyetlerini arttırmada ve geliştirmede önemli bir role sahiptirler; aynı zamanda kalite, düşük fiyat, düşük maliyet temelinde rekabete dayanan iş dünyasındaki çağlardan biridir iç ve dış müşterilere güvenilirlik ve hızlı teslimatın yanı sıra, teknoloji ve araçlar yukarıda belirtilenlerin hepsine katkıda bulunur ve organizasyona aslında Rekabet ve mükemmeliği devam ettirebilmek için ek olanaklar sağlar.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to identify the impact of human and technological capabilities on improving the performance that leads to the success of organizations. This success is related to the level of business performance, therefore Work is one of the most important elements of the four basic outputs (capital, labor, land, organization), which are the main elements of any productive process. However, labor is the most important element among those elements that is effectively measured in increasing production, increasing productivity and improving the production or services offered to the market. For customers that meet their consumer needs. Countries should focus and focus on the labor market in order to improve productivity and develop production, as well as to reduce the production costs through which organizations can impose competitive prices that give these organizations an effective competitive weapon based on the low price and the quality component. The work is represented by the human resource that the organization owns and adopts in implementing its strategy and fulfilling its mission through the resources of these resources the abilities, abilities and qualifications of the process and professional. Highly qualified and experienced human resources give the organization highly competitive capabilities and make them more able to simulate reality and respond to the requirements of the surrounding environment. Successful organizations seek to train their employees and develop their intellectual, technical and technological capabilities and capabilities. Technological knowledge and its various means have become necessary and necessary for workers. They have an important role in increasing and developing the organization's productive and service capabilities as well as being It is one of the means of the age in the world of business, which depends on the competition on the basis of quality, low price, low cost in addition to reliability and fast delivery to the customer internal and external, technology and tools contribute to all of the above and give the organization additional possibilities to make it able to actually Competition and continued excellence.