Üniversite sanayi işbirliğinin istihdama etkileri: Uşak örneği
The employment effects of universty industry cooperation: Uşak case
- Tez No: 504432
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ BÜLENT ALTAY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ekonomi, Economics
- Anahtar Kelimeler: Üniversite-Sanayi İşbirliği, Üniversite-Sanayi İşbirliği İstihdam Etkileri, Yerel Ekonomi Üniversite-Sanayi İşbirliği, University-Industry Cooperation, effects of University-Industry Cooperation on employment, Cooperation between local Economy University-Industry
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Afyon Kocatepe Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İktisat Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 101
Özet
Bilimin üretilmesi konusunda en önemli yere sahip olan üniversiteler bilimin ışığının yayılmasında, yeni teknolojik gelişimlerin yaşanmasında, AR-GE ve inovasyon oluşumunda etkili rol üstlenmektedir. Üniversitelerin sanayi işbirliği kapsamında gerçekleşen çalışmaları, toplumların kalkınmasında ve refah seviyelerinin yükselmesinde etkisini artırmakla birlikte üniversite çevrelerinde oluşturulan teknoloji geliştirme merkezleri bu durumun en somut örneği olarak göze çarpmaktadır. Ülkemizde sanayi kenti konumunda olan birçok şehre kazandırılan üniversiteler sayesinde toplumsal ve ekonomik yapıda meydana gelen değişimler birçok alanda ülkemizde refah artışı getirmiştir. Üniversite-Sanayi işbirliğinin istihdam etkileri; Uşak örneğinin inceleneceği bu çalışma da üniversite sanayi işbirliğinin yerel ekonomi üzerindeki etkisi incelenecek olup; araştırma sonucunda ulaşılan bulgular üzerinden değerlendirmeler yapılacaktır.
Özet (Çeviri)
Universıties, which have a great part in science production, have a great role in spreading the science, experiencing new technological developments and ın the creation of AR-GE and innovation. The works of universıties in terms of ındustry cooperation have great ımpact on the social development ıncreasing welfare states of societıes; What's more, technology developmental centres formed around Universıties stand out as the most concrete exampla of those events. Thanks to the universıties built ın many ındustrial cities of Turkey, many changes have taken place ın both social and economic fabric, creating an increase on the wellfare of many fields. This study ınvestigates the effects of cooperation between university and ındustry on both employment and local economy status of Uşak, and the findings on employment and local economy will be evaluated.