Android blood bank via mobile location based technologies
Kan ve organ bağışı mobil yönetim sistemi
  1. Tez No: 504898
  2. Yazar: HUSSEIN SALEEM HUSSEIN
  3. Danışmanlar: Prof. Dr. İBRAHİM TANER OKUMUŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Mobil uygulama, Kan bağışı, Sağlık hizmeti, Organ bağışı, Mobile Applications, GPS, Android Applications, Blood donor, Smartphone
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyomühendislik ve Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 84
Özet
Akıllı telefonların artan kullanımı nedeniyle mobil, insanlar arasında çok önemli bir iletişim aracı haline geldi ve insanlar bu akıllı telefonları kullanarak birçok etkinliği ve görevi tamamlama olanağına sahip oldular. Akıllı telefonun belki de en önemli özelliklerinden biri, GPS özelliği sayesinde konumun doğru bir şekilde belirlenebilmesidir. Bu çalışmada akıllı telefonların bu özellikleri kullanılarak sağlık ve tıbbi alanda kan ve organ bağışı yönetiminin yanı sıra acil durumlarda gerekli hastane ve doktor bilgilerini de sağlayan bir uygulama geliştirilmiştir. Önerilen sistem kısa sürede hastanelerin kentte bulunup bulunmadığını, her hastanenin uzmanlaşma alanını, telefon veya e-posta yoluyla hastaneye erişim imkanını veya ambulansı nereye göndereceklerini belirleme özelliklerini sunmaktadır. Uygulama ayrıca, hastanede bulunan doktorların adlarını,uzmanlık alanlarını ve işbaşında olup olmadığını belirleme imkânına da sahiptir. Uygulama herhangi bir kişinin kolaylıkla kayıt olmasına imkân sağlıyor. Sistem sadece kan bağışını desteklemiyor, bunun yanında böbrekler gibi başka organların da bağışını destekliyor ve bağış yapacak kişi bilgilerini sağlıyor. Sistem, hastanelere özel bir tıbbi ekip gelişi gibi olaylar ve tıbbi faaliyetler için reklam ve duyuru imkanı da sağlamaktadır. Başka bir deyişle, sistem entegre bir sağlık hizmeti sunmaktadır.
Özet (Çeviri)
In recent years, mobile healthcare application development has become an important and interesting field of research, since mobile operating systems aim to provide users with easy low-cost access to services. Therefore, the development of healthcare application based on mobile operating system is basically required. This thesis outlines the design, implementation and development of a mobile application, which interfaces with blood donor database sources. This mobile application assists users to accurately locate local blood stocks, blood donation centers and hospitals using the GPS feature. Furthermore, the software can determine the presence of doctors in a certain hospital and provide easy and efficient access to details pertaining to donated blood. The application has been developed in android operating system environment. The results reveal that the system provides an easy and user-friendly interface for end-users.