Vergi mükellefleri perspektifinden vergi denetim mevzuatından kaynaklanan sorunlar
Problems cavseuby tax ragulation from the perspectivesof tax payers
  1. Tez No: 504967
  2. Yazar: HACI OSMAN YILDIRIM
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ FAHRİ KURŞUNEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Vergi, Denetim, Mevzuat, Tax, Auditing, Legislation
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Muhasebe Finansman Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 98
Özet
Bir ülkenin olmazsa olmazlarından biri olan verginin tam ve iyi bir şekilde toplanabilmesi ülkede yer alan mevzuata bağlıdır. Mevzuatın iyi işlemesi vergi gelirlerinin de iyi işlemesini sağlayacaktır. Fakat her ülkede olduğu gibi Türkiye'de de vergi denetimi ve vergi denetimi mevzuatından kaynaklanan bir takım sorunlar olmaktadır. Bu sorunların tespiti amacıyla yapılan bu araştırma da Konya ili Cihanbeyli ilçesinde vergi denetim mevzuatından kaynaklanan sorunların tespiti amaçlanmıştır. Araştırma sonucunda elde edilen bulgulara göre mükelleflerin vergi oranlarının düşürülmesi, çok fazla af kanunun çıkarılması, adil bir vergileme sistemi bulunmaması, vergi kaçakçılığı suçlarını önlemek amacıyla kanun koyucu tarafından idari ve mali anlamda alınan tedbirlerin yetersiz olduğu, vergi denetim elamanlarının sayıca az ve/veya yetersiz olması, değişen kanunlardan dolayı vergi mükelleflerine sürekli eğitim verdikleri gibi problemleri dile getirmişlerdir.
Özet (Çeviri)
An exact and well tax collection, one of the sine qua non of a country, is tied to legislation of the country. A well law enforcement will also ensure a well tax revenues collection. But in Turkey as well as in every country, there are some problems arising from tax auditing and tax auditing legislation. On the purpose of ascertaining this problems, this research aims to identify the problems arising from tax auditing legislation in Cihanbeyli district of Konya province. According to the findings of the research, the main problems are reducing the tax rations of taxpayers, too much tax amnesty, absence of a fair taxation system, inability of administrative and fiscal measures to prevent tax evasion, the fact of tax auditors few in number and/or inadequate, continuing educations of taxpayers due to law amendment.