Geçmişten günümüze Konya ili girişimcilik araştırması
Entrepreneurship research of Konya province from past to present
  1. Tez No: 505089
  2. Yazar: ALİ GANİYUSUFOĞLU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ADNAN ÇELİK
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Girişimcilik, Konya, Girişimcilik Kültürü, Entrepreneurship, Konya, Entrepreneurship Culture
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 269
Özet
Girişimcilik, tarih boyunca en önemli güç kaynaklarından birisi olmuştur. Aynı zamanda bir vizyon yaratma ve uygulayabilme yeteneği olan girişimcilik ile toplumlar içerisinde bir çok dönüşüm ve gelişim yaşanmıştır. Girişimcilik eylemleri ile toplumlararası ticari ilişkiler artmış, kültürel olarak etkileşim yaşanmış ve toplumlar bu sayede hem sosyal anlamda hem de ticari anlamda bir çok kazanım elde etmişlerdir. Bu çerçevede yüzyıllardır bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Konya şehri de sahip olduğu coğrafi konumun etkisiyle her daim farklı kültürlerle etkileşim içerisinde olmuş ve birçok dönemde siyasal ve ticari açıdan önemli bir merkez olmayı başarmıştır. Bu doğrultuda üç bölümden oluşan bu çalışma ile geçmişten günümüze Konya'nın girişimcilik yapısı ve profili geniş bir perspektifle ele alınmış ve kadim bir Selçuklu başkenti olan Konya'nın Anadolu Selçuklu Devleti, Osmanlı Devleti ve Cumhuriyet'den günümüze kadar uzanan süreç içerisindeki girişimcilik yapısının incelenmesi ve konuyla ilgili çeşitli verilerin ortaya konması amaçlanmıştır.
Özet (Çeviri)
Entrepreneurship has been one of the most important power sources throughout history. Many transformations and developments have been experienced within the societies via entrepreneurship which is at the same time the ability to create and apply a vision. By means of entrepreneurship actions, intercommunal commercial relations have increased, cultural interaction have been experienced and by this means, societies have achieved a lot of gains both social and commercial sense. In this frame; the city of Konya, which hosted many civilizations for centuries, has interacted with different cultures all the time and it has achieved to become an important center in political and commercial terms in many periods through its geographical location. In this respect; with this study which consists of three chapters, Konya's entrepreneurship structure and profile from past to present have been discussed with a broad perspective and it has been aimed to examine the entrepreneurship structure of Konya, which is an archaic Seljuk capital city, from the Anatolian Seljuk Empire, the Ottoman Empire and Republic until today and to present various data related to subject.