Metin Erksan's The Female Hamlet as an intercultural adaptation
Kültürlerarası bir uyarlama örneği olarak Metin Erksan'ın kadın Hamlet'i
  1. Tez No: 505090
  2. Yazar: CANSU BEGÜM ERKOÇ
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ AHMET GÜRATA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İletişim Bilimleri, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Kültürlerarasılık, Metin Erksan, Shakespeare, Uyarlama, Adaptation, Interculturality, Metin Erksan, Shakespeare
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Ekonomi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 91
Özet
Bu tez William Shakespeare'in Hamlet oyununun kültürlerarası bir uyarlaması olarak ünlü yönetmen Metin Erksan'ın Kadın Hamlet filmini incelemektedir. Edebiyat ve sinema arasındaki ilişki, orjinallik / sadakat tartışması ve sonrasında kültürlerarasılık tezin teori kısmında incelenmiştir ve sonuç bölümünde tüm bu tartışmaların ışığında, Kadın Hamlet kültürlerarası bir uyarlama olarak analiz edilmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis analyses famous Turkish director Metin Erksan's film, The Female Hamlet as an intercultural adaptation of William Shakespeare's Hamlet. The relationship between literature and cinema, the discussion of originality / fidelity and then the interculturality is examined in the thesis as theoretical parts and in the light of these discussions, in the final part, The Female Hamlet is analysed as an intercultural adaptation.