Köy ve ilçe merkezindeki ilköğretim okullarında görev yapan sınıf öğretmenlerinin karşılaştığı sorunlar ve bu sorunların performansına etkisi konusundaki görüşleri (Denizli ili örneği)
Problems faced by classroom teachers working in elementary school in central Denizli school district, and theachers? opinions about the effects of these problems on their performance
  1. Tez No: 506927
  2. Yazar: MERAL YAPRAK
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ALİ RIZA ERDEM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: İlköğretim, Sınıf Öğretmeni, Sorun, Etki, Elementary Education, Class Teachers, Problem, Effect
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Pamukkale Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İlköğretim Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Sınıf Öğretmenliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 201
Özet
Bu araştırmanın amacı, Denizli ili köy ve ilçe merkezinde görev yapan sınıf öğretmenlerinin karşılaştığı sorunları ve bu sorunların performansına etkisi konusundaki görüşlerini belirlemektir. Araştırmanın örneklemini 2009-2010 öğretim yılında Denizli'nin ilçelerindeki resmi ilköğretim okullarında görev yapan 321 ve köylerindeki resmi ilköğretim okullarında görev yapan 272 sınıf öğretmeni oluşturmaktadır. Sınıf öğretmenlerine araştırmacı tarafından geliştirilen ve 55 sorudan oluşan ölçek uygulanmıştır. Verilerin analizinde frekans, yüzde, aritmetik ortalama, t-testi, varyans analizi tekniklerinden yararlanılmıştır.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to identify problems faced by classroom teachers working in central Denizli school district and their opinions about effects of these problems on their performance. The study?s sample is consisted of 321 classroom teachers working in governmental elementary schools in Denizli counties and 272 classroom teachers working in governmental elementary school in villages. The test form that includes 55 questions was developed by the researcher and administered to classroom teachers. Methods of Frequency, percentage, arithmetic average, t-test and variance analysis were benefited in given analysis.