Neutrosophic topolojik uzaylarda kompaktlık
Compactness on neutrosophic topological spaces
  1. Tez No: 507928
  2. Yazar: BURAK KILIÇ
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ YILDIRAY ÇELİK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Neutrosophic küme, topolojik uzay, neutrosophic tolojik uzay, neutrosophic kompaktlık, Neutrosophic set, topological space, neutrosophic topological space, neutrosophic compactnes
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ordu Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 34
Özet
Bu tezin amacı, neutrosophic topolojik uzaylarda kompaktlık kavramının temel özelliklerini incelemek ve elde edilen sonuçları ortaya koymaktır. Bu çalışma iki ana bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde çalışmamızda temel olan bazı tanım ve teoremler ifade edilmiştir. İkinci bölüm ise üç kısımdan oluşmaktadır. İlk kısımda neutrosophic topolojik uzaylarda örtü kavramı verilmiştir. İkinci kısımda neutrosophic topolojik uzaylarda kompaktlık kavramı verilmiş ve temel özellikleri incelenmiştir. Üçüncü kısımda sayılabilir topolojik kompakt uzay kavramı verilmiştir.
Özet (Çeviri)
The aim of the present thesis is to investigate the basic features of the notion of compactness on neutrosophic topological space, and is to present the results obtained from this structure. This study consists of two main chapters. In first chapter, some definitions and theorems which are crucial for our study are stated. Second chapter contains of three parts. In the first part, the concept of cover on neutrosophic toplogical spaces is given. In the second part, the concept of compactness on neutrosophic topological space is given and its basic properties are examined. In the third part, the concept of countable neutrosophic topological compactnes space is given.