Etibank Elazığ Şarkkromları Ferrokrom İşletmesi ark fırınları elektrot kaydırma sisteminin programlanabilir lıjik kontrolör (PLC) ile kumandası
  1. Tez No: 50947
  2. Yazar: NAHİT ZİREKGÜR
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. HASAN KÜRÜM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Programmable Logical Controllers (PLC), Ladder Programming
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 102
Özet
II ÖZET Yüksek Lisans Tezi ETÎBANK ELAZI? ŞARKKROMLARI FERROKROM İŞLETMESİ ARK FIRINLARI ELEKTROT KAYDIRMA SİSTEMİNİN PROGRAMLANABİLİR LOJÎK KONTROLÖR fPLC) İLE KUMANDASI Nahit ZİREKGÜR Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalx 1996, Sayfa: 102 Programlanabilir lojik kontrolörler (PLC), endüstride çok yönlü ve kolay kullanımlı kontrol sistemleridir. Röleli kontrol sistemlerine göre PLC önemli üstünlüklere sahiptir ve bu nedenle kullanımı hızlı bir şekilde yaygınlaşmaktadır. Bu tez çalışması temel olarak iki kısımdan oluşmaktadır. Birinci kısım PLC *nin yapısı ve özellikleri ile programlama ve kullanım tekniklerini içermektedir. İkincisi ise, Elazığ Ferrokrom fabrikasında PLC ile kontrolün gerçekleştirildiği uygulama kısmıdır. Uygulama için ergitme fırmlarmdaki elektrotların kaydırma işlemine ilişkin hazırlanan proje gözönüne alınmış ve ladder programlama tekniği yardımıyla programlanan PLC ile kaydırma sisteminin kontrolü sağlanmıştır. Anahtar Kelimeler; Programlanabilir Lojik Kontrolör (PLC), Ladder Programlama.
Özet (Çeviri)
Ill SUM4ARY Masters Thesis TO COMMAND OF ELECTRODE SLIPPING SYSTEM OF ARC FURNACES IN ETÎBANK ELAZI? ŞARKKROMLARI FERROCHROME ADMINISTRATION BY THE PROGRAMMABLE LOGICAL CONTROLLER (PLC) Nahit ZÎREKGÜR Fırat University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Electrical and Electronics Engineering 1996, Page: 102 Programmable logical controllers (PLC) are control systems that are easy to use and versatile in industry. PLC has superiority to control systems with relays. Therefore, the utilization of PLC has been become widespread rapidly. This study has essentially two chapter. First chapter describes basic objectives of PLC programming and operation techniques. The second chapter describes a PLC control project applied in Elazığ ferrochrome factory. For this application, the project about the slipping of electrodes in furnace has been considered and the electrode slipping system has been controlled by PLC programmed by the help of ladder technique.