Üretimde geliştirilen teknolojik yeniliklerin ürün geliştirme sürecine etkileri: Kahramanmaraş imalat sektöründe bir araştırma
Technological innovations developed in production and the effects of product development: A research in Kahramanmaraş manufacturing sector
- Tez No: 511744
- Danışmanlar: DOÇ. DR. NUSRET GÖKSU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Teknoloji, Teknolojik Yenilik, Ürün Geliştirme, Technology, Technological İnnovation, Product Development
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 74
Özet
İşletmeler, üretim yaparken teknolojideki gelişmeleri takip ederek rekabet avantajı sağlayabilmektedirler. Teknolojideki değişimler ise yenilikler tarafından ortaya çıkan yaratıcı bir süreç olup, bu süreçte yeniliğe ve teknolojiye ayak uyduran, kavrayan ve benimseyen işletmeler ayakta kalabilecekken, gerisinde kalanlar ise varlıklarını sürdüremeyecek rekabetin dışında kalacaklar ya da yok olacaklardır. Günümüzde teknoloji artık takip edilmesi ve uygulanması zorunlu hale gelmiştir. Pazardaki yoğun rekabet ortamı, müşterilerin hızla değişen ve çeşitlenen istekleri ve ihtiyaçları ürünlerin yaşam sürelerinin kısalması işletmeleri yeni ürün geliştirmeye zorunlu hale getirmiştir. Bu çalışmada örneklem grubumuz Kahramanmaraş ilinden toplanacaktır. İlk olarak literatür taraması yapılarak kavramsal çerçeve oluşturulacaktır. Araştırmada kullanılacak anketlerden elde edilecek sonuçlar SPSS statistics adlı program ile analiz edilecek elde edilen sonuçlar arasındaki ilişkiler literatürden de yardım alarak araştırılacaktır.
Özet (Çeviri)
Businesses can gain competitive advantage by following developments in technology while manufacturing. The changes in technology are an emerging creative process that keeps pace with innovations and technology, and they will either be out of competition or out of competition that can not survive the variability of the rest of your feet. Today, technology has become a necessity to be followed up and implemented constantly. The intense competitive environment in the market has made it imperative for customers to rapidly develop new products with rapidly changing and diversified needs and needs that shorten the life span of their products. In this study, our sample group will be collected from Kahramanmaras province. First literal translation. The results obtained from the questionnaires to be used in the research will be analyzed by the program of SPSS statistics and the results obtained will be searched with the help of indirect literature.