Antalya ili Korkuteli ilçesi Kızılaliler göleti ve sulaması planlaması
Feasibility study on Antalya-Korkuteli-Kızılaliler pond and irrigation project
- Tez No: 512144
- Danışmanlar: PROF. DR. GÜROL YILDIRIM
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Gölet, Su Yapıları, Planlama, Ekonomi, Pond, Artificial Water Bodies, Planning, Economy
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Aksaray Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 262
Özet
Antalya İlinin 83 km kuzeybatısında yer alan, Çağşak ve Suuçtu derelerinin birleşimi üzerinde yapılması düşünülen gölet ile sulu ve kuru tarım yapılmakta olan Antalya İli Korkuteli İlçesi Kızıaliler Köyü arazilerine ait brüt 204 ha, net 183 ha tarım arazisinin sulanması öngörülmektedir. Bu doğrultuda gölete ilişkin su yapılarının hidrolik hesapları yapılmış, planlama koşullarının el verdiği ölçüde bu yapılar boyutlandırılmış, sulama şebekesi modern yöntemlere göre seçilmiş ve projenin ekonomik olarak yapılabilirliği ortaya konulmuştur.
Özet (Çeviri)
With the help of the pond, located in 83 km northwest of Antalya city and planned to be constructed on the junction of Çağşak and Suuçtu Creeks; gross area of 204 ha and net area of 183 ha agricultural land belonging to Kızılaliler Village of AntalyaKorkuteli District -in which both dry and irrigated farming is applied- is going to be irrigated. Consequently; hydraulic calculations of artificial water bodies have been made, bodies have been designed according to planning considerations, irrigation network has been chosen in accordance with modern technics and economic feasibility of the project has been put forward.