Otantiklik ve misafirperverlik algılarının turist deneyimi üzerine etkisi: Kapadokya bölgesi örneği
The impact of authenticity and hospitality percepti̇ons on the tourist experience: Sample of Cappadocia region
  1. Tez No: 513116
  2. Yazar: FAZIL KAYA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. İSMAİL KIZILIRMAK
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Turizm, Tourism
  6. Anahtar Kelimeler: Otantiklik, Misafirperverlik, Turist Deneyimi, Kapadokya, Authenticity, Hospitality, Tourist Experience, Cappadocia
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 211
Özet
Birçok sektörde olduğu gibi turizm sektöründe tüketicilerin ürün ve hizmetlere yönelik tutum ve davranışlarının farklılaştığını görmekteyiz. Turistler, klasik tatil anlayışlarından uzaklaşmakta yeni deneyimler kazanmak için farklı olana yönelmektedir. Turist deneyimi açısından yerel halkın tutumu, destinasyonun özgünlüğü, kültürel unsurların yerelliği ve yöresel etkinlikler gibi öğeler giderek önem kazanmaktadır. Özellikle turistlerin ziyaret ettikleri bölgelerin otantikliği ve yerel insanların turistlere yönelik misafirperverlik davranışları turist deneyimini hatırlanabilir kılmaktadır. Bilindiği üzere son yıllara kadar turistler bu gibi unsurlardan ziyade kıyı turizmine yoğun ilgi göstermekteydi. Dolayısıyla bu çalışmada kültürel öğeler olarak otantiklik değerlerin ve misafirperverlik davranışının turistler açısından nasıl algılandığı ve bu unsurların turist deneyimi üzerinde nasıl bir etkiye sahip olduğu açıklanmaya çalışılmıştır. Bu çerçevede, çalışmanın hedefi, yabancı turistlerin otantiklik, misafirperverlik ve deneyimlerine yönelik algılarını ortaya koymak ve bu değişkenler arasındaki ilişkileri belirlemektir.
Özet (Çeviri)
Today, in the tourism sector as in many sectors we see consumers' attitudes and behaviors change towards products and services. Tourists are moving away from classical holiday approaches to different things in order to gain new experiences. Therefore, in terms of tourist experience, the attitude of the local people, the authenticity of the destinations, the location of cultural elements and local events are becoming increasingly important. Especially the authenticity of the places visited by the tourists and the hospitality behaviors of the local people towards the tourists make the tourist experience memorable. As it is known, until recently, tourists have been very interested in coastal tourism from such elements. For this reason, in this study, it was tried to explain how the values of authenticity as cultural items and the behavior of hospitality are perceived in terms of tourists and how these factors have an influence on tourist experience. In this way, the aim of the study is to reveal the perceptions of foreign tourists about authenticity, hospitality and experience and to determine the relationship between these variables.