Ali Emiri Manzum 547'deki şiir mecmuası (Vr. 75b - 100b) (İnceleme - metin)
Ali Emiri Manzum 547'deki şiir mecmuasi (Vr.75b-100b) (Review - text)
  1. Tez No: 513220
  2. Yazar: ALİ KAÇMAZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ÜZEYİR ASLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Mecmûa, dîvân, nazire, gazel, şair, Mecmû'a, dîvân, nazire, gazel, poet
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Arel Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 124
Özet
Bu çalışma,“Millet Kütüphanesi Ali Emiri Koleksiyonu Manzum:547 Mecmuâ-yı Eş′âr ”numarada kayıtlı olan içinde nazîrelerin de olduğu şiir mecmuasının 75b-100b varaklarının transkripsiyonlu metninden ve bu metnin fiziksel incelemesinden oluşmaktadır. Transkripsiyonlu metin hazırlandıktan sonra bu bölümün içeriği hakkında inceleme tarafımızca yapılmıştır. İstinsah tarihi hakkında bir bilgi yer almayan mecmua toplamda 149 varak olup türü nazîre mecmuasıdır. Mecmuada en fazla 17. yüzyıl şair ve şiirleri yer almaktadır.
Özet (Çeviri)
This study consists a transcriptional text of 75b-100b papers from the poem magazine, which is also included in the“National Library Ali Emiri Collection Manzum: 547 Mecmuâ-yı Eş'ar”number and the physical examination of this text. After we prepared the transcriptional text, the content of this chapter has been examined by us. The magazine, which does not contain any information about the date of the inscription, is a total of 149 fountains and is a kind of nazirre mecmuası. The collection contains mostly poetry from the 17th century.