Ecza depolarında iş sağlığı ve güvenliği ve risk değerlendirmesi
Occupational health and safety in pharmacetical warehouse and ri̇sk assessment
  1. Tez No: 514027
  2. Yazar: İBRAHİM ERAY TAŞCI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. GÖNÜL KANDEMİR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Halk Sağlığı, Industrial and Industrial Engineering, Public Health
  6. Anahtar Kelimeler: Ecza Deposu, Depo, Depo Yönetimi, Risk Analizi, Risk Değerlendirmesi, İSG, Pharmaceutical Warehouse, Warehouse, Warehouse Management, Risk Analysis, Risk Assessment, OHS
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İş Sağlığı ve Güvenliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 208
Özet
İş sağlığı ve güvenliği çalışmalarının amacı, işyerinde var olan ve dışarıdan gelebilecek tehlikeleri öncesinde belirlemek, sonrasında ise tehlikelerin çalışanlara ve çevreye verebileceği zararlara karşı önlem almaktır. Çalışanları oluşabilecek iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı korumaktır. Alınan önlemler orta, uzun vade de işverene ve çalışanlara olumlu katkılar sağlamakta ve hizmet kalitesinin artmasına da vesile olmaktadır. Sağlık sektörünün bir parçası olan ecza depoları tehlikeli sınıf işyerleri olarak değerlendirilmektedir. Araştırmamın temel amacı,“Ecza Depolarında İş Sağlığı ve Güvenliği”bağlamında; depo yönetimi, iş sağlığı ve güvenliği kavramlarının tanımlanması, kapsamının belirlenmesi, ecza depolarında iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarının risk değerlendirmesi kapsamında belirli boyutları ile ortaya konulmasıdır. Bu bağlamda yapılacak diğer çalışmalara katkı sağlanması ve kaynak oluşturması bakımından önemli olacağı düşünülmektedir.
Özet (Çeviri)
The aim of occupational health and safety work is identify the hazards that exist in the workplace that may exist outside the workplace, and then take measures against the harm that the hazards may inflict on employees and the environment. Employees are protect against work accidents and occupational diseases that may occur. Buying measures provide positive contributions to the employers and employees in the medium and long term, and also contribute to the increase in the quality of service. The pharmaceutical warehouses, which are part of the healthcare sector, are regarded as dangerous class establishments. The main purpose of my research is“Occupational Health and Safety in Pharmaceutical Warehouse”; warehouse management, identification of occupational health and safety concepts, determination of its scope, occupational health and safety practices in pharmacy depots with certain dimensions within the scope of risk appraisal. In this context, it is thought that other work to be done, will be important in terms of contributing and generating resources.