Binomial ve fark matrisleri yardımıyla tanımlı dizi uzayları
Some sequence spaces defined by binomial and difference matrix
- Tez No: 518205
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ABDULCABBAR SÖNMEZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Dizi Uzayları, Matris Etki Alanı, Schauder bazı, dualleri, Sequence Spaces, Matrix Domain, Schauder Basis, duals
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Erciyes Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 63
Özet
Bu tez beş bölümden oluşur. Giriş bölümünde, toplanabilme teorisi ve dizi uzayları teorisindeki bazı problemlerden bahsedildi. Birinci bölümde, fonksiyonel analiz ve topoloji ile ilgili temel tanım ve teoremler verildi. İkinci bölümde, Binom dönüşümleri ve fark matrisleri yardımıyla dizi uzayları tanımlandı ve bunlarla ilgili tanım ve teoremlere yer verildi. Üçüncü bölümde, uzaylarını içeren Binom dizi uzayları ve geometrik özellikleri tanımlandı ve bunlarla ilgili teoremler ispatlandı. Tezin son bölümünde ise yapılan çalışmaların sonuçları ve ileriki çalışmalar için öneriler verildi.
Özet (Çeviri)
This thesis consists of five chapters. In the introductory section, some problems were discussed in the collection theory and array spaces theory. In the first part, basic definitions and theorems related to functional analysis and topology were given. In the second section, the sequence spaces were defined with the help of Binomial transformation and differential matrices and the definitions and theories related to them were included. In the third chapter, binomial sequence spaces including spaces and geometric properties were defined and theories about these were proved. In the last chapter, the results of the studies and suggestions for further studies were given.