Signification of the art work in relation to its placement within space
Sanat eserinin mekanda olan yerleştirimine göre anlamı
- Tez No: 51981
- Danışmanlar: DOÇ.DR. ERDAĞ AKSEL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
- Anahtar Kelimeler: Sanat yapıtı, Mekan, Yerleştirme, Ebru Özseçen. IV, Art work, Space, Installation, Ebru Özseçen. Ill
- Yıl: 1996
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 119
Özet
ÖZET SANAT EESERINİN MEKANDA OLAN YERLEŞTİRİMİNE GÖRE ANLAMI Ebru Özseçen Güzel Sanatlar Yüksek Lisans Tez Yöneticisi: Doç. Erdağ Aksel Eylül, 1996 Bu tezin amacı sanat yapıtı ve mekan arasındaki ilişkiyi araştırmaktır. Mekanın ve işin birbirlerine kattıkları anlamlar üzerine farklı yaklaşımlar vardır. İşlerin hayata geçirildiği ve sanat işinin bir parçası olarak mekan üzerine düşünülerek işler üretilmiştir. Bu tezin başliği tez olarak sunulan bütün işlerin ortak tutumu ve çekirdeğidir. Bütün çalışmalarım sanat yapıtının mekanla olan ilişkisi üzerine temellendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SIGNIFICATION OF THE ART WORK IN RELATION TO ITS PLACEMENT WITHIN SPACE Ebru Özseçen M.F.A. Supervisor: Assoc. Prof. Erdağ Aksel September, 1996 The goal of this thesis is to research the relationship between artwork and space. There are different approaches on the meaning that space and artwork add to each other. These works come to life within the space that they are produced. The title of this thesis, represents the common attitude of all the art woks presented here, that is their undenible relationship with the space that they are produced in.