Orta Doğu ülkelerindeki çatışmaların pazarlama stratejileri üzerine etkisi: Türk işletmeleri üzerine örnek bir çalışma
Impact of conflicts (war) in the Middle Eastern countries on marketing strategy: A case study of Turkish business
  1. Tez No: 524083
  2. Yazar: BAHARA MURADI
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. ŞÜKRÜ SERTAÇ ÇAKI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Çatışma, Savaş, Orta Doğu, pazar, pazarlama stratejileri, işletme, Conflict, war, Middle East, market, marketing strategies, business
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 162
Özet
Pek çok örnekte görüldüğü üzere aslında savaşlar sadece tek bir ülkenin değil, bölgedeki diğer ülkelerin ve/veya ticari ortakların da kalkınma ve büyüme hızını yavaşlatmaktadır. Bölgesel barışın ise, ülkelerin refah seviyesini yükselttiği ve aynı zamanda sosyo-ekonomik gelişimin önünü açtığı görülmektedir. Çatışmalar (Savaşlar) hem ülke içindeki hem de ülke dışındaki çıkar çatışmalarının birer sonucudur. Kimi durumlarda, belirli grupların ve ülkelerin ekonomik genişleme hedefleri bölgesel savaşları tetikleyebilmektedir. Ayrıca, bir grup veya ulusun, bir başka ulusun varlığını tehdit ettiği durumlarda da catışmalar (savaşlar) patlak verebilir. Günümüzdeki zayıf ve yoksul ülkelerin tarihi bu tür savaşların ekonomik ve toplumsal etkileriyle doludur. Öte yandan, barış; her alanda yatırımı ve modern teknolojik araçları teşvik ederek, toplumların yaşam standardını yükseltmekte ve ekonomik faaliyetlerin artmasını sağlamaktadır.
Özet (Çeviri)
War in many countries slow down the pace of development and growth in a particular country but also impact other countries in the vicinity and/or involved in trade with such countries. Peace in the region pave ways for prosperity and socio-economic development. On the other hand, conflict or war is the result of internal as well as external conflict of interest and sometimes induced by economic expansion of certain groups or countries or group of countries. The risk to survival by a group or nation, sometimes cause the war. The economic and social impact of such wars goes a long way in the history of nations with extreme vulnerability and miseries. Peace attracts investment, modern technology and better instruments, which improve the life standard and allow for increase in economic activities.