Manavgat Çayı (Antalya) bentik diyatome florası üzerine bir çalışma
An investigation on the benthic diatom flora of the manavgat stream (Antalya)
- Tez No: 524547
- Danışmanlar: DOÇ. DR. CÜNEYT NADİR SOLAK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Antalya, Bentik, Diyatome, Manavgat, Yeni kayıt, Antalya, Benthic, Diatom, Manavgat, New records
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Genel Biyoloji Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 141
Özet
Bu çalışmada Manavgat Çayı'ndan örneklemeler yapılarak Antalya Manavgat Çayı'nın bentik diyatomeleri teşhis edilmiştir. 2016 yılı Agustos ayında on bir istasyondan alınan örnekler ile laboratuvar ortamında çalışmalar yapılmış ve Manavgat Çayı bentik diyatomeleri belirlenmiştir. Yapılan çalışmalar sonucunda, toplamda 6954 kabuk incelenmiş ve 49 cins 170 tür tespit edilmiştir. Sonuç olarak bu taksonlardan, Amphora indistincta, Amphora pseudoeximia, Amphora sabiniana, Brachysira procera, Brachysira neoexilis, Cocconeis placentula var. placentula, Cymbella excisa var. procera, Cymbella excisiformis, Cymbella subhelvetica, Cymbella tropica, Diatoma problematica, Diatoma vulgaris var. ovalis, Diploneis abscondita, Diploneis calcilacustris, Diploneis krammeri, Diploneis modicahassiaca, Encyonema brevicapitatum, Encyonema lange-bertalotii, Encyonopsis orientalis, Eunotia boreotenuis, Fallacia lenzii, Fragilaria delicatissima, Fragilaria gracilis, Fragilaria parasitica var. Parasitica, Geissleria decussis, Gomphonema holmquistii, Gomphonema rhombicum, Gomphonema subcapitatum, Gyrosigma kuetzingii, Luticola hlubikovae, Luticola similis, Navicula associata, Navicula cataracta-rheni, Navicula hintzii, Navicula oligotraphenta, Neidiomorpha binodiforme, Nitzschia denticula, Nitzschia elegantula, Nitzschia filiformis var. conferta, Nitzschia oligotraphenta, Nitzschia tabellaria, Psammothidium lauenburgianum, Stauroneis separanda Türkiye' deki alg florası için yeni kayıt olarak rapor edilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, the benthic diatoms of Manavgat Stream were identified by sampling from the aforementioned stream . In August 2016, the samples taken from eleven stations were studied in laboratory environment and benthic diatoms of Manavgat Stream were determined. As a result of the studies, 6954 shells were examined in total and 170 species belonging to 49 species were determined. As a result of these taxa, the new records of the species below were reported for the Turkish algae flora as Amphora indistincta, Amphora pseudoeximia, Amphora sabiniana, Brachysira procera, Brachysira neoexilis, Cocconeis placentula var. placentula, Cymbella excisa var. procera, Cymbella excisiformis, Cymbella subhelvetica, Cymbella tropica, Diatoma problematica, Diatoma vulgaris var. ovalis, Diploneis abscondita, Diploneis calcilacustris, Diploneis krammeri, Diploneis modicahassiaca, Encyonema brevicapitatum, Encyonema langebertalotii, Encyonopsis orientalis, Eunotia boreotenuis, Fallacia lenzii, Fragilaria delicatissima, Fragilaria gracilis, Fragilaria parasitica var. Parasitica, Geissleria decussis, Gomphonema holmquistii, Gomphonema rhombicum, Gomphonema subcapitatum, Gyrosigma kuetzingii, Luticola hlubikovae, Luticola similis, Navicula associata, Navicula cataracta-rheni, Navicula hintzii, Navicula oligotraphenta, Neidiomorpha binodiforme, Nitzschia denticula, Nitzschia elegantula, Nitzschia filiformis var. conferta, Nitzschia oligotraphenta, Nitzschia tabellaria, Psammothidium lauenburgianum and Stauroneis separanda.