Sales management and setting efficient sales distribution channel: Diffenrence between traditional distribution channel and online channel – automotive spare parts market
Satış yönetimi ve etkin satış ağının oluşturulması: Geleneksel kanallar ile online satış kanallarının farkı ve otomotiv yedek parça pazarı
- Tez No: 525098
- Danışmanlar: DOÇ. DR. FİGEN YILDIRIM
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Sales, Sales Management, Distribution Channel, Traditional Distribution Channel, Online sales, Automotive Spare Parts
- Yıl: 2018
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İnsan Kaynakları Yönetimi ve Endüstri İlişkileri Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 64
Özet
Bu çalışmanın temel konusu herhangi bir organizasyon için Satış Yönetimi başarısı, geleneksel dağıtım kanalları ve online satış arasındaki farklardır. Bu tez; satış yönetiminin önemini ve dağıtım kanalları arasındaki dengeyi vurguluyor. Dijitalleşen dünyada; gelenekselleşen kanal satışları da devam ettiği halde, online satışın atmasını gözlemliyoruz. Çakışan faydalar nedeniyle, ana firmaların, iki satış kanalı arasındaki dengeye dikkat etmesi gerekir. Doğru yaklaşım ve doğru strateji sayesinde çözüm bulunabilir. Bu çalışmada; satış etkisinin kritik noktaları ve gelişim yolları araştırılmıştır. Bu çalışmanın sonuçları, doğru dağıtım kanallarının oluşturulmasındaki önemli faktörlerindeki akademik yaklaşımı gösterecektir. Çalışmanın odağında yerel Türk Otomotiv Yedek Parça pazarı yer almaktadır
Özet (Çeviri)
Fundamental to the success of any organization is sales Management. The main topic of this study is that distribution channels and difference between traditional and online sales on sales force. And this study tells the importance of sales Management and also balancing of sales distribution channels. After digitalization of World, online sales are increasing, even traditional channel is going on. There can be always conflict between traditional channel and online sales. With help of correct approach and strategy, it is possible to find solution. In this study, critical points of sales effectiveness and ways for improvement will be researched for channels. The research findings will bring academic insight in determining the important factors of successful distribution channels. Possible directions for further research will be highlighted. The scope of the study is the Turkish domestic automotive spare parts market