The impact of training and development on employee performance in Afghanistan's public sector organizations
Afganistan'ın kamu sektörünün organizasyonlarında eğitim ve gelişimin çalışanın performans etkisi
- Tez No: 526108
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ BEKİR EMRE KURTULMUŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kamu Yönetimi, İşletme, Public Administration, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Eğitim, Performans, Kamu Sektörü, Training, Performance, Public Sector
- Yıl: 2018
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 130
Özet
Geliştirilmiş verimlilik, modern dönemde hem özel hem de kamu sektörlerinde küresel bir ihtiyaç haline gelmiştir. Çalışan performansının bir kurumdaki verimliliği etkileyen ana faktörlerden biri olduğu açıktır. Ayrıca, çalışanların performansını artırmak ve gelişim hızına ayak uydurmak için personelin eğitim ve gelişimine yatırım yapmak için küresel ilerlemenin hızlı ve dinamik hızında son derece gerekli hale gelmiştir. Bu nedenle, çalışan eğitiminin oynadığı rol artık daha az belirgin değildir. Bu çalışma, çalışan performansına ilişkin eğitimin Afganistan'ın kamu sektöründe ampirik kanıtlarla etkisini araştırmaktadır. Afganistan'da 147 kamu sektörü çalışanından oluşan bir örnek üzerinde bir anket yapıldı. Bu araştırmanın iki temel bulgusu, öncelikle kamu sektöründe etkin eğitim ve çalışan performansı arasındaki anlamlı pozitif ilişkidir. İkinci ana bulgu, eğitim tasarımı, eğiticinin ve eğitim deneyiminin kalitesinin, eğitimin etkili bir şekilde yapılmasında önemli bir rol oynamasıdır. Bu çalışma, Afganistan'daki kalkınma ve kapasite geliştirme planlarında bir eğitim ve kalkınma stratejisinin nasıl dahil edileceği konusunda ilgili paydaşlara tavsiyelerde bulunmuştur. ve çalışan performansını en düşük maliyetle iyileştirmek için istenen sonuçları verebilecek etkili eğitim programları yürütme önerileri.
Özet (Çeviri)
Improved productivity has become a global need in both private and public sectors in the modern era. It is evident that employee performance is one of the main factors that affect productivity in an organization. Furthermore, it has become highly essential in the fast and dynamic pace of global progress to invest in training and development of the staff in order to improve employee performance and keep up with the pace of development, hence, the role played by employee training is not less obvious anymore. This study investigates the effect of training on employee performance with an empirical evidence from Afghanistan's in public sector. A survey was conducted on a sample of 147 public sector employees in Afghanistan. Two main finding of this research is firstly the significant positive correlation between effective training and employee performance in public sector, the second main finding is that training design, quality of the trainer and training experience had a significant role in making a training effective. This study provided recommendations to the interested stakeholders on how to include a training and development strategy in their development and capacity building plan in Afghanistan, and also recommendations on conducting effective training programs that can yield desired results in order to improve employee performance at lowest cost.