The impact of training and development on employee performance: A research on non-governmental organizations in Lebanon
Eğitim ve geliştirmenin çalışan performansına etkisi: Lübnan'daki sivil toplum kuruluşları üzerine bir araştırma
  1. Tez No: 724071
  2. Yazar: FATMEH EL MUSLEH
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ CÜNEYD EBRAR LEVENT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Eğitim ve Geliştirme, Çalışan Performansı, İnsan Kaynakları, STK, Lübnan, Training and Development, Employee Performance, Human Resource, NGO, Lebanon
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 100
Özet
Bu araştırma, Lübnan'daki sivil toplum kuruluşlarında (STK'lar) eğitim ve geliştirmenin çalışan performansı (yetenek ve istek, disiplin ve davranış ve sonuçlar aracılığıyla) üzerindeki etkisini incelemeyi amaçlamaktadır. Araştırma, çalışanlar için eğitim ve geliştirmenin rolü ve bunların çalışan performansı üzerindeki etkileri hakkında bilgi sağlamakta ve Lübnan'daki STK'larda insan kaynakları yönetiminin son derece önemli yönlerini ele almaktadır. Araştırmada nicel araştırma yöntemi benimsenmiş ve uygun örnekleme tekniği ile anket kullanılması yoluna gidilmiştir. Toplanan ham veriler, anlamlı bilgilere dönüştürülmüş, analizleri yapmak ve hipotezleri test etmek için SPSS programı kullanılmıştır. Araştırma bulguları, eğitim ve geliştirmenin yetenek, istek, disiplin ve davranışla ilgili çalışan performansı ve sonuçlar üzerinde istatistiksel olarak anlamlı bir etkiye sahip olduğunu göstermektedir. Bulgular ve öneriler STK'lara, kuruluşlarında personel kapasitesini geliştirmeyi tasarlamak için eğitim ve geliştirmenin önemi ve STK'lardaki çalışanları ve üyeleri kurumsal performansı daha iyi teşvik etmek için teşvik edecek eğitim faaliyetleri hakkında gerekli bilgileri sağlamaktadır. Ayrıca, bu çalışmadaki bulgular, Lübnan'daki STK'ları daha fazla araştırmak isteyen öğrencilere ve araştırmacılara, STK'larda çalışanların STK'lar tarafından işe alınan personelin yeterliliğini ve etkinliğini teşvik etmek için eğitim ve geliştirmenin önemi hakkında daha fazla fikir edinmek için bu bulgular ve tavsiyeler doğrultusunda bir rehber görevi görmektedir..
Özet (Çeviri)
This research aims to examine the impact of training and development on employees' performance (through the ability and desire, discipline and behavior, and the results) in non-governmental organizations (NGOs) in Lebanon. It provides information about the role of training and development for staff and their effects on employee performance and addresses highly important aspects of human resource management in NGOs in Lebanon. In the research, quantitative research method was adopted and questionnaire was used with convenient sampling technique. The collected raw data were transformed into meaningful information, and the SPSS program was used to conduct the analyzes and test the hypotheses. Research findings show that training and development have a statistically significant effect on employee performance related to ability, desire, discipline and behavior, and on results. The findings and recommendations provide NGOs with the needed knowledge and information on the importance of training and development for designing staff capacity building in their organizations and the training activities that will promote both employees and members in NGOs to better promoting organizational performance. Moreover, the findings in this study serve as a guide to students and researchers who want to further research of NGOs in Lebanon to build upon these findings and recommendations to get more insights on the importance of training and development for employees in NGOs to promote proficiency and effectiveness of staff recruited by NGOs.