Halk Türkülerinin caz orkestrası için modern armoni anlayışı içinde düzenlenmesine dair bir deneme
A study on the modern harmonized arrangements of Turkish folk songs for jazz orchestra
  1. Tez No: 526811
  2. Yazar: NEJDİ ŞİMŞEK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SERVER ACİM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Müzik, Music
  6. Anahtar Kelimeler: Armoni, Big Band, Caz, Türk Halk Müziği, Harmonia, Jazz Band, Jazz, Turkish Folk Music
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İnönü Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Müzik Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Müzik Bilimleri ve Teknolojisi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 97
Özet
Bu tez, günümüzde yaşatılan türkülerimizin dört tanesinin modern armoni anlayışı çerçevesinde yeniden ele alınarak Büyük Caz Orkestrasına, uygun bir şekilde düzenlenmiştir. Bu ilişkiyi derinden ve açıkça analiz etmek için yapısal ve içeriksel analiz en uygun biçimiyle geliştirilmiştir. Tarihsel olarak türkülerin etnik özelliklerine değinilerek form ve armoni açısından yorumsal analizlerine değinilmiştir. Bu bağlamda her iki oluşum da bu analiz içinde dikkatlice ele alınıp incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis has been regulated by the modern harmony in the Jazz Band by taking four of our Turkish children living today into consideration in the context of modern harmony. Structural and contextual analysis has been developed in the most appropriate way to deeply and clearly analyze this relationship. Historically, ethnic characteristics of the Turks have been touched on and their interpretive analysis has been mentioned in terms of form and harmony. In this context, both formations are carefully examined and examined in this analysis.