Bütünleşik pazarlama iletişiminde sosyal medyanın rolü sağlık sektörü örneği
The role of social media in combined marketing communicationhealth sector examples
- Tez No: 526822
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ BİROL BÜYÜKDOĞAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sağlık Kurumları Yönetimi, İşletme, Health Care Management, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Bütünleşik Pazarlama İletişimi, Sosyal Medya Araçları, Facebook, Integrated Marketing Communications, Social Media Tools, Facebook
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: KTO Karatay Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 123
Özet
Şirketler, artan yoğun rekabet koşullarında gelişen teknoloji ve ekonomik koşulların da etkisi ile pazarlama iletişiminde yeni boyutlar kazanarak bütünleşik pazarlama iletişimine yönelmiş ve de bütünleşik pazarlama iletişimi faaliyetlerini daha etkin kılmak adına çalışmalarına yeni boyutlar eklemeye başlamışlardır. Günümüzde ise bütünleşik pazarlama faaliyetlerine sosyal medya araçları da dâhil edilmektedir. Yeni boyut kazanımı olan sosyal medya araçları, işletmeler ve tüketiciler arasında güçlü bir iletişimde önemli hale gelmiştir. Bu çalışmanın amacı, ''bütünleşik pazarlama iletişiminde sosyal medyanın rolü'' üzerine Türkiye'de sağlık sektörü içerisinde yer alan özel hastaneler ele alınarak detaylı bir inceleme yapmaktır. Örneklem olarak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 2017 Aralık ayı çalışmasında yer alan hastane ve yatak sayılarına göre en büyük 10 özel hastane kuruluşu seçilerek 2018 Ocak-Nisan dönemlerine yönelik inceleme yapılmıştır. Bu kuruluşların hangi sosyal medya araçlarında nasıl faaliyet gösterdikleri ve sosyal medya araçları içerisinde 'Facebook' sayfaları detaylı bir şekilde incelenmiştir. Araştırma sonucunda elde edilen bulgular neticesinde, markaların sosyal medya platformlarını; daha çok kurumsal bilgilerini, etkinliklerini, hizmet tanıtımlarını paylaşmak ve toplum yararına yönelik bilgiler sunarak birebir iletişim alanı oluşturmak için kullandıkları tespit edilmiştir. Araştırma sonucunda ise, markaların sosyal medya iletişim araçlarında bütünleşik pazarlama iletişimi faaliyetlerini aktif yürüttükleri görülmüştür.
Özet (Çeviri)
Companies have begun to add new dimensions to their efforts to make integrated marketing communications activities more effective by gaining new dimensions in marketing communication with the effect of developing technology and economic conditions in increasingly intense competition conditions. Today, social media tools are included in integrated marketing activities. The new dimension of social media tools has become important in strong communication between businesses and consumers. The purpose of this study, 'The role of social media in integrated marketing communications' private hospitals involved in the health sector in Turkey by taking on is to make a detailed examination. As samples, Turkey Union of Chambers and Commodity Exchanges selected by the 10 largest private hospital provider in December 2017 and is located in a working hospital bed count has been conducted for January-April 2018. The social media tools in which these organizations operate and the 'Facebook' pages in the social media tools have been examined in detail. As a result of the research findings, the social media platforms of the brands; they are using more institutional information, activities, sharing of service promotions and providing information for the benefit of the society to create an individual communication field. As a result of the research, it was seen that brands actively engaged in integrated marketing communication activities in social media communication tools.