İslami finans uygulamaları: Senegal örneği
Islamic finance: Case of Senegal
  1. Tez No: 529116
  2. Yazar: MOULAYE IDRISS DIAL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. VEDAT SARIKOVANLIK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, İşletme, Banking, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İslami Finans, geleneksel bankacılık, KOBİ'ler, CAMEL, Islamic Finance, conventional banking, SMEs, CAMEL
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Finans Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 119
Özet
Senegal, altyapısının gelişimini sağlamak için yatırım ihtiyacı ile karşı karşıyadır. Halen düşük olan bankacılık oranıyla (%17), İslami finans yeni bir finansman kanalı olmaya adaydır. Senegal'de bütün işletmelerin yaklaşık %80'ini temsil eden küçük ve orta boy işletmeler yoksulluk, güvencesizlik işsizlik ve eksik istihdam gibi sorunlara karşı dikkate değer bir manivela işlevi görür. Bu çalışmanın amacı, KOBİ'lere sunulan İslami finansman biçimlerini ve KOBİ'lerin ihtiyaçlarını mercek altına almaktır. Araştırmacı, listesi verilen 20 bankayı örneklem olarak kullanarak Senegal'de bulunan İslami ve Geleneksel bankaların finansal performanslarını da karşılaştıracaktır. Çalışmada, CAMEL tabanlı tanımlayıcı istatistikler kullanılacaktır. Araştırmacı sıfatıyla, performansı Sermaye yeterliliği, varlık kalitesi, yönetim, kazanç ve likidite açısından ölçmeyi planlıyorum. Hipotezi test etmek için T-test analizi kullanılacaktır.
Özet (Çeviri)
Senegal faces the essential need for investment to ensure the development of her infrastructure. With a banking rate still low (17%), Islamic finance can be a new funding channel. Small and medium-size enterprises represent 80% of all enterprises in Senegal which is a considerable lever against poverty, precarity, unemployment and underemployment. The purpose of this study is to seek the modes of Islamic financing offered to SMEs and the needs of SMEs. The researcher will also compare the financial performance of Islamic and Conventional banks in Senegal, using a sample of 20 listed banks. The descriptive statistic will be used base on CAMEL. As the researcher, I plan to measure the performance in term of Capital adequacy, asset quality, management, earning and liquidity. T-test analysis will be used to test the hypothesis.