Üniversitenin bir şehrin sosyal ve ekonomik gelişimine katkısı: Siirt Üniversitesi örneği
Contribution of a university to the social and economic development of a city: Example Siirt University
  1. Tez No: 529263
  2. Yazar: ALİ SAVAŞ ALTUNÇ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ARZDAR KİRACI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Economics
  6. Anahtar Kelimeler: Siirt İli, Siirt Üniversitesi, Sosyal Katkı, Ekonomik Katkı, Siirt Province, Siirt University, Social Contribution, Economic Contribution
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Siirt Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Bölgesel Kalkınma İktisadı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 187
Özet
Bu tezin amacı, Siirt Üniversitesi'nin Siirt şehrine yapmış olduğu sosyal, kültürel ve ekonomik katkıların neler olduğunu örnekler vererek araştırmaktır. Bu araştırma yapılırken üniversitenin bir şehre yapmış olduğu katkıyı daha iyi anlayabilmek için öncelikle üniversitenin kavramsal analizi ve üniversitenin özelliklerinin neler olduğu açıklanmaya çalışılmıştır. Siirt Üniversitesi'nin tarihsel gelişimi ve günümüzdeki durumu hakkındaki bilgiler sayesinde Siirt şehrine nasıl ve hangi alanda üniversitenin katkı sağladığı ortaya koyulmaktadır. Üniversite Siirt şehrine doğrudan ve dolaylı olarak katkı sağlamaktadır.
Özet (Çeviri)
The aim of this thesis is to investigate what the social, cultural and economic contributions of Siirt University are to the city of Siirt by giving examples. In order to better understand the contributions that a university makes, as a first step the conceptual analysis of the university and the characteristics of the university are explained. Using the information about the historical development of Siirt University and its current situation, it is revealed how and in which areas the university has contributed to the city of Siirt. The University, directly and indirectly, contributes to the city of Siirt.