Süleymān bin Cerā'ın Ey Oġul ilmihāli (31a-61b) inceleme-metin-dizin-tıpkıbasım
The catechism Ey Oġul by Süleymān bin Cerā (foil 31a-60b) analysis-text-index-facsimile the catechism Ey Oġul by Süleymān bin Cerā' (foil 31a-60b) analysis-text-index-facsimile
- Tez No: 529416
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ DİLEK HERKMEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Dilbilim, Türk Dili ve Edebiyatı, Linguistics, Turkish Language and Literature
- Anahtar Kelimeler: Ey Oğul, Süleymān bin Cera, Catechism
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Düzce Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 259
Özet
Bu çalışmada Süleymān bin Cerā'nın Ey Oğul adlı ilmihâlinin 31a-60b varakları arasındaki bölümleri incelenmiştir. Eserin çeviri yazıya aktarımı yapılarak sayfa ve satır numaraları belirtilmiş, eserin imla, ses ve şekil özellikleri çalışılmıştır. Çalışmamız; İnceleme, Metin, Dizin, Tıpkıbasım olmak üzere dört bölümden oluşmaktadır. Giriş bölümünde eserin adı, yazarı, yazılış tarihi, eserin türü ve yazılış amacı, eserin içeriği, imla özellikleri, dili, ses ve şekil bilgisi hakkında bilgiler verilmiştir. Metin bölümünde eser satır numaralarıyla birlikte çeviri yazıya aktarılmıştır. Dizin bölümünde eserde geçen ayet ve dualar haricindeki tüm kelimeler alfabetik olarak dizilmiştir. Çalışma sonuna eserin tıpkıbasımı konulmuştur. Anahtar kelimeler; Ey Oğul, Süleymān Bin Cerā', İlmihâl
Özet (Çeviri)
In this study the soction between pages 31a-60b of Süleymān bin Cera's Ey Oğul were analyzed. These parts of the text have been studied in of term of spelling phonetics and morphology and translation of the work and the number of the papes and lines mentioned by making tranfering this study consist of four parts. Analysis, text, index, facsimile. The introduction part consist of the name of the text the outhor of the text, the genre of the text and the oim of the text the content of the text outhorship properties, phonetics and morphology. In the text part the vocabulary items were arranged, except verse and prayer in alphabetical order. The copy was added to the and of the study.