A Study of a group of traditional houses and new buildings in an old setting of old Ankara
- Tez No: 5295
- Danışmanlar: NECVA AKÇURA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Mimarlık, Architecture
- Anahtar Kelimeler: old setting, old and new, traditional architecture, Old Ankara
- Yıl: 1988
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 232
Özet
- XX - ÖZET ESKİ ANKARA'NIN 3SKİ BÎR YERLEŞİMİ İÇİNDE BİR GRUP GELENEKSEL EVİ YE YENİ YAPILAŞMAYI İÇEREK BİR ÇALIŞMA. ÖZGE, SEZAN L. YÜKSEK LİSANS TEZİ, RESTORASYON, MİMARLIK TEZ YÖNETİCİSİ: Öğr.Gör.Necva AKÇÜRA Aralxk 1988, 216 sayfa Bu çalxşma, eski Ankara'da yeni yapxlasmalar ve geleneksel yapxlarxn ilişkisini içeren bir çalxşmadxr. Bu çalxşmada, tarihsel alanlardaki eski ve yeni ikilemi daha geniş kapsamlx bir açx içinde tartxsxlacak- txr. Calxsma beş bölümü içermektedir. Birinci bölümde, calxsmanxn amacx ve seçilen alanxn tanxmx verilmektedir. İkinci bölümde, eski Ankara- nxn genel bir doku analizi ve eski ile yeni arasxndaki ilişki ince lenmektedir. Dördüncü bölümde, calxsma alanxnxn genel problemleri ir delenmiştir. Ve son olarak, beşinci bölümde bir koruma ve sağlxklaş- txrma calxsmasx ile birlikte yeni yapxlasma projesi verilmektedir. Anahtar sözcükler; eski yerleşim, eski ve yeni, geleneksel, eski Ankara.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A STUDY OP A GROUP OF TRADITIONAL HOUSES AND NEW BUILDINGS IK AN OLD SETTING OF OLD ANKARA ÛZG2, SEZAN L. M.S. in RESTORATION, ARCHITECTURE SUPERVISOR: Inst.Necva AKÇURA December 1988, 216 pages This is a study concerning the relationship of the traditional and new buildings in an old setting which is located in old Ankara. The present thesis aims to discuss the conflict of old and new within a larger view in historical areas. The study consists of five chapters. In the first chapter, the main aim and reasons for the selection of area are discussed. In the second chapter, general characteristics of old Ankara and relationship of old and new are studied. In the third chapter, the study area and the citadel area are examined according to their architectural and historical characteristics, alteration patterns, living and sanitary conditions. In the fourth chapter, general problems of the study area are studied and finally, in the fifth chapter, together with preserva tion and rehabilitation of the traditional houses in the study area, projects for the new buildings are presented.