German Turks and their media consumption patterns
Almanya'da ki Türklerin medya kullanım alışkanlıkları
  1. Tez No: 529680
  2. Yazar: NİLÜFER KALELİ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. YÜKSEL GÖKÇEN KARANFİL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Gazetecilik, İletişim Bilimleri, Journalism, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Göç, Melez Medya, Göçmenler. Almanyalı Türkler, Migration, hybrid media, immigrants, German Turks
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İzmir Ekonomi Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Medya Ve İletişim Çalışmaları Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İletişim Bilimleri Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 102
Özet
Çalışma da Almanyalı Türklerin medyası ve medya kullanım alışkanlıkları incelenmiştir. Çalışmanın uygulama kısmında, Almanyalı Türklerin medya kullanım alışkanlıklarını ve medyalarını anlamak ve ortaya çıkartmak için derinlemesine görüşme tekniği kullanılmıştır. Katılımcılar… kişiden oluşmaktadır. Katılımcıların bir kısmı gazeteci, öğrenci ve dergi sahibi olmasına karşın, bir kısmı bu meslek grupları haricindedir. Öte yandan, mülakata katılanlar arasında Türkiyeli göçmenler ve göçle ilişkisi olan kişiler yer almaktadır. Derinlemesine mülakat sonucunda; Türkiyeli göçmenlerin medya kullanım alışkanlıklarının değişmeye başladığı ve melezleşmeye başladığı gözlemlenmiştir. Teknolojinin gelişmesi ve internet kullanımın artmasıyla birlikte, Almanya'da ki göçmen medyası da bir dönüşüm içerisine girmiştir.
Özet (Çeviri)
The thesis examines of German Turks Medias and their media usage. In this study, in-depth interview is applied to many people who are member of observation and people who are applied our interview and participants. Participants of in-depth interview consist of … people. While some of them working in newspaper, students and magazine owners; few people not working including job with newspaper or magazine. On the other hand, participants of the interview, they are migrants or including relationship with migrations. As a result of in-depth interview, German Turks media has start to change and being hybridizations. With evolution of technology and increasing of internet technologies usage, migration media have been transformed.