Measuring the effect of online advertising on consumers choice: Coca Cola company case study
Tüketici seçiminde online reklamın etkisinin ölçülmesi: Coca Cola şirketinin vaka çalışması
  1. Tez No: 531125
  2. Yazar: MOTUNRAYO OLUFUNMI ADEYEMO
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ İLKAY KARADUMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Reklamcılık, İşletme, Advertising, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Doğalgaz, Kuzey Irak, Petrol, Tarım, Turizm, Türkiye, Ulaşım
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 88
Özet
Çalışma, çevrimiçi reklamcılığın müşterinin seçimi üzerindeki etkisinin, vaka çalışması olarak Coca Cola'yı kullanarak ölçülmesi için gerçekleştirilmiştir. Çalışmanın amacı, Coca Cola Nigeria Plc'nin müşteri davranışları hakkındaki çevrimiçi bildirimin düşünülebilmesi, çevrimiçi promosyonun Coca Cola Nigeria Plc'nin tanınması ve web tanıtımının belirlenmesi için yapılan anketin Coca Cola Nigeria Plc'nin ortaklık faydalarını etkileyebileceğini incelemektir. Belirlenen hedeflere ulaşmak için, analizde kullanılacak hedeflerin elde edilmesinde kullanılacak olan değişkenleri ve modelleri göstermek için uygun teorik ve ampirik çerçeve gözden geçirilmiştir. Analizde kullanılan veriler katılımcılara uygulanan anketten çıkarılmış ve hedeflere ulaşmak için ilgili hipotezi test etmek için basit doğrusal regresyon analizi kullanılmıştır. Bulgu, çevrimiçi reklamın pazarlık devir hızında büyük etkisi olduğunu ortaya koyuyor. Ayrıca, çevrimiçi devirler arası devirler arasında pozitif bir ilişki olduğunu da gösterir. Çalışma ayrıca aşağıdakileri içeren bazı tavsiyelerde bulunmuştur; • Coca Cola, çevrimiçi bilgilendirme alıştırmalarının, bu tür alıştırmalardan daha fazlasını elde etmek için belirli nihai amaçlarla etkisinin aralıklı olarak tahmin edilmesi olmalıdır. • Coca Cola'nın, potansiyel ve mevcut müşterilerin özel karışımını önemli ölçüde iyi bilen çevrimiçi reklamlara yönelik sübvansiyonunu oluşturması gerekebilir. • Organizasyon, çevrimiçi reklâmın belirli bir metodolojisine / taslakına / yöntemine güvenmemeli, bu, etkilerinin diğer kullanılan tekniklere göre daha yüksek olup olmadığını kontrol etmek için farklı metodolojilere yer açacaktır. • Çevrimiçi promosyonlar, bir ilişkiyi anormal miktarlara iten birkaç değişkenlik oranını oluşturduğundan, reklam harmanının farklı unsurları dikkate alınmalıdır. .
Özet (Çeviri)
The study was carried out to measure the effect of online advertisement on customer's choice using Coca Cola as the case study. The objective of the study includes inspection of the conceivable impact of online notice of client conduct of Coca Cola Nigeria Plc, recognition of the online promotion Coca Cola Nigeria Plc and surveying to ascertain of web promoting can influence association benefits of Coca Cola Nigeria Plc. To achieve the stated objectives, appropriate theoretical and empirical framework was reviewed in order to indicate relevant variables and models that will be used in the course of the analysis to achieve the stated objectives. The data used in the analysis was extracted from the questionnaire administered to the respondents and simple linear regression analysis was used to test the relevant hypothesis to achieve the objectives. The finding uncovers that, online advertisement has huge impact at a bargain turnover rate. It also indicates there is a positive relation between online commercial on deals turnover. The study also gave some recommendations which include the following; • Coca Cola ought to be intermittent estimation of the effect of its online notice exercises with specific end goal to acquire more from such exercises. • Coca Cola may need to build its subsidizing for online adverts knowing completely well the significant of special blend of potential and existing clients. • Organization ought not to rely on a specific methodology/outline/ method of online advertisement, this will give space for different methodologies to be put to test to check whether their effects may be higher than other utilized techniques. • Since online promotions constitute few rate of variable that can push an association to the most abnormal amount, different elements of advertising blend ought to be considered. Keyword: Doğalgaz, Kuzey Irak, Petrol, Tarım, Turizm, Türkiye, Ulaşım.