Requirements of tourism industry in Duhok (Iraq)
Duhokta (Irak) turizm sektörünün ihtiyaçları
- Tez No: 531482
- Danışmanlar: PROF. DR. MUAMMER ERDOĞAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Duhok, Turizm Sektörü, Turizm Pazarlaması, Turizm Hizmetleri, Duhok, Tourism Industry, Tourism Marketing, Tourism Services
- Yıl: 2018
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bingöl Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 131
Özet
Çağın ve geleceğin sanayii haline gelmiş olan turizm endüstisi, en önemli küresel sektörlerdendir. Bu ekonomik gelişmenin tabii bir gidişine sahip olduğunda dikat çeken ülkelerin ekonomilerinde önemli bir yer tutar.Pek çok potansiyel turistik imkanlara sahip olan Duhok Valiliği, turizmin gelişmesine dikkat göstermemekte ve birçok engel çıkartmaktadır.Hala turizmin gelişmesinde engel ve zorluklar mevcuttur. Valilik bu hayati sektörü harekete geçirmelidir. Turizmin gelişimi için açık bir stratejik geliştirmeyi planlayan ve bu amaçla ele alınan bu araştırma, turizm sektörünün gerçekliğini ve cezbedilen maddeleri ve turizmin gelişiminin önündeki en önemli engelleri, daha sonra gelecekteki beklentilerini ortaya çıkarmayı amaçlamaktadır. Turizm gelişimi, çoğu dünya ülkesinin ekonomisinin büyümesinde oynadığı önemli rol nedeniyle artan bir önem kazanmaktadır; çünkü bu, ek mali kaynaklar sağladığından ve ödemeler dengesini geliştirdiğinden, görünmeyen önemli ihracatlardan biri gibi temel bir unsuru temsil etmektedir. Ekonomik faaliyetler ve kalkınma ile önemli ölçüde birleştirdiği gibi ülkelerin karşılaştığı ekonomik sorunların bazılarını da giderir. Bunlardan bazıları;işsizlik sorunu, turizm yeteneklerinden yararlanan bölgeleri ve şehirleri geliştirme ve bir kaynak olarak sağlamparadır. Bu tezim turizm alanındaki en önemli faktörleri ve turizm sektörünün unsurlarını göstermenin yanı sıra turizm alanının ekonomik, sosyal, eğitimsel, çevresel ve politik etkilerinin yanı sıra turizm alanının üzerindeki etkilere ışık tutmaya çalışmaktadır. İlave olarak bu çalışma, bazılarının Duhok Valiliği tarafından gelecekte turizm için önemli bir ekonomik kaynak olacak şekilde elbetteki kullanılabilecek turistik yeteneklere sahip olduğu sonucuna varmaktadır. Elbette ki, otorite, iyi çalışılmış bilimsel temellere göre bir birincil aşama olarak tamamen turistik bir kalkınma planı hazırlayacaktır.
Özet (Çeviri)
The tourism industry is of the most important global industries, as it has become the industry of the age and the future.this occupies activity an important place in the economies of countries that recognize the importance and taking appropriate attention as a tributary streams of economic development.Duhok governorate, which has a lot of potential tourist attractions , but it did not receive the required attention and appropriate, and faced many obstacles and challenges that are still facing the development of tourism, and it should activate this vital sector and thinking seriously planning to develop a clear strategic for tourism development .for this purpose research aims to exposure to the reality of the tourism sector and the ingredients lured. The most important obstacles facing the development of tourism, then its future prospects.The tourist development acquires an increasing importance due to its outstanding role which play in growing the economics of most world countries simply because it provides additional financial resources and improves the balance of payments.so it represents one of unseen important exportations and a basic element of the economic activities ones and it is considerably combined to development. It also resolves some of the economic problems which the countries are faced with, Some of which for example (the problem of unemployment, developing the areas and cities which enjoy tourist abilities and a source of the hard currency ones). In my study I try to shed light on the essence of tourism and its economic, social, educational, environmental and political effects on the tourist sphere (future area) in addition to showing the most important factors and elements of tourism manufacturing in the research area.Additionally the study reaches a number of conclusions some of which that Duhok governorate owns tourist capabilities that could be used in creating tourism make where it will be an important economic resource to the area in the future. So, I would recommend the researcher that the local authority would prepare a completely tourist development plan according to well-studied scientific foundations a primary phase.