İş dünyasında girişimcilik eğitiminin önemi: İstanbul KOSGEB örneği
Effect of the entrepreneurship training business world: İstanbul KOSGEB example
- Tez No: 531746
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ÖMER YURTSEVEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Girişimcilik, Girişimcilik Eğitimi, Girişimcilik Eğilimi, Entrepreneurship, Entrepreneurship Training, Entrepreneurship Tendency
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çankaya Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uluslararası Ticaret Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 94
Özet
Bu araştırmanın amacı; girişimcilik eğitimlerinin girişimcilik eğilimleri üzerindeki etkisini ölçmek ve bireylerin iş dünyasına girmeye ne kadar meyilli olduklarını görmektir. İstanbul ilinde 2018 yılının ilk 6 ayı içerisinde, farklı dönemlerde KOSGEB destekli girişimcilik kurslarına katılan tesadüfî yöntemle seçilmiş 300 kişiye anket uygulanmıştır. Anketlerin sonucuna göre; girişimcilik eğitimi etkisinin heveslilik ve iş görmeme eğilimi düzeyinde kaldığı görülmüştür. Bireylerin uygulama konusunda zayıf olduğu görülmüştür. Bunun için temelden yani küçük yaşta girişimcilik ile tanışıp proje ve aktivitelerin içerisinde yer alması bireylerin heveslerini gerçeğe dönüştürme sürecinde özgüven ve kararlılık sağlayacaktır. 2014 yılında yapılan bir araştırmanın sonuçlarının 4 yıl içerisinde İstanbul'da değişmediği gözlemlenmiştir. (Bayram,2014)
Özet (Çeviri)
The purpose of this research; to measure the impact of entrepreneurship trainings on entrepreneurial tendency and how people tend to enter the business world. In the first 6 months of 2018, 300 people were selected randomly by the randomized method participating in KOSGEB supported entrepreneurship courses. According to the results of the survey; It was observed that the effect of entrepreneurship education on entrepreneurship tendency remained at the level of enthusiasm and incapacity to work. It was observed that individuals were weak in their application. For this purpose, to meet with entrepreneurship at a young age and to take part in projects and activities will provide self-confidence and determination in the process of turning individuals' ambitions into reality. It was observed that the results of a study conducted in 2014 did not change much in Istanbul within 4 years (Bayram, 2014).