2002-2015 yılları arasındaki tarih eğitimi-öğretimi alanında yapılan lisansüstü tezlerin bazı değişkenlere göre incelenmesi
The analysis of the graduate theses in the field of history education-teaching between the years 2002-2015 according to some variables
  1. Tez No: 531871
  2. Yazar: ELİF BAY
  3. Danışmanlar: PROF. DR. FATİH MEHMET DERVİŞOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Tarih, History
  6. Anahtar Kelimeler: Tarih eğitimi, Tarih öğretimi, History education, History teaching
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Sivas Cumhuriyet Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 60
Özet
BAY, Elif, 2002-2015 Yılları Arasındaki Tarih Eğitimi-Öğretimi Alanında Yapılan Lisansüstü Tezlerin Bazı Değişkenlere Göre İncelenmesi, Sivas, 2018. Bu araştırmanın amacı, 2002-2015 yılları arasındaki tarih eğitimi-öğretimi alanında yapılan lisansüstü tezlerin bazı değişkenlere göre incelenmesidir. Araştırmada tarama modeli kullanılmıştır. Araştırmanın evren ve örneklemini 2002-2015 tarihleri arasındaki tarih eğitimi-öğretimine ilişkin 83 yüksek lisans tezi, 28 doktora tezi oluşturmaktadır. Araştırmada tarih eğitimi-öğretimi alanında yapılan tezlerin konularına, araştırma yöntemine, araştırma desenine, katılımcı türüne, veri toplama tekniklerine ve veri analiz tekniklerine göre dağılımları belirlenmiştir. Araştırma verilerinin analizinde betimsel analiz kullanılmıştır. Elde edilen bulguların frekans ve yüzdeleri Microsoft Excel 2010 programında hesaplanarak tablolar şeklinde gösterilmiştir.
Özet (Çeviri)
BAY, Elif, The Analysis of the Graduate Theses in the Field of History EducationTeaching between the Years 2002-2015 According to Some Variables, Sivas, 2018. The aim of this study is to examine the postgraduate theses in the field of history education-teaching between 2002 and 2015 according to some variables. Screening model was used in the research. The sample of the study consisted of 83 master's theses and 28 doctoral theses on history education-teaching between 2002 and 2015. In the research, distribution of the theses in the field of history education-teaching according to the subjects, research method, research design, participant type, data collection techniques and data analysis techniques were determined. Descriptive analysis was used to analyze the research data. The frequency and percentages of the findings are calculated as tables in Microsoft Excel 2010 program.