The role of strategic intelligence in the development of strategic marketing decisions (A research in five star hotels in Erbil)
Stratejik pazarlama kararlarının geliştirilmesinde stratejik istihbaratın rolü: Erbil'deki beş yıldızlı otellerde bir uygulama
  1. Tez No: 532626
  2. Yazar: GHAIDAA KAMAL AHMED AHMED
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ABDULVAHAP BAYDAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: business intelligence, competitive intelligence, information management, long term insurance sector, strategic intelligence, strategic management, strategic management tool strategic decision-making requirements
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bingöl Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 112
Özet
Son yirmi yılda meydana gelen değişiklikler ve sorunlar, radikal bir kaymayı işin nasıl yapılmasının esas temellerin üzerine yükledi. Hem İç, hem de dış kuvvetler kuruluşlara yüklenmek ve zorlamaktadır o da sürekli bir şekilde kendi çevrelerini gözleyerek, rekabetli ortamda mücadele etmek, fırsatlar ve tehlikelerin bir farkındalık oluşturmak içindi.. Kuruluşların analiz yöntemi ve insan yargı uygulaması yoluyla; kendi emrinde tüm bilgileri toplamak ve ham verileri dönüştürmek gerekir. Stratejik karar kullanılmak üzere zeka üreten ve Kurumsal Bilgi temeli oluşturma sürecinde bilgi sistemleri tarafından sunulan potansiyeli kullanarak rekabet avantajı Stratejik zeka bilgileri, temel olarak vardır. Bu araştırma; amaç olarak bilgi kaynakları, iş zekası, rekabetli zeka, bilgi yönetimi, stratejik zekası formu ve kombine sinerji almak. için imkanları aracılığıyla önermektedir. kuruluşların tüm bilgi ve entelektüel sermaye bir tek veritabanı veya yönetim karar destek sistemi gereksinimlerini karşılayacak sistem içine dahil ederek izin verir. Araştırma çalışması, organizasyonların, stratejik zekanın tüm yönlerini, yönetimin stratejik planlaması ve karar verme süreci için kolayca yönetilebilen tek bir kaynak haline getirecek bir kooperatif küresel iç kurumsal Stratejik İstihbarat Sistemi veya Portal için bir modeli tam olarak kucaklamadığını göstermektedir Küresel rakiplerin üzerine boğmak ve yeni piyasalarda faaliyetlerini genişletmek, yerel pazarlarını korumak veya potansiyel bir birleşme veya satın alma hedeflerini belirleme ve kuruluşlardaki yeniliği artırma becerilerini artırabilir. Bu çalışmanın amacı, stratejik zekanın karar verme sürecindeki önemini perspektife göre göstermektir. Görüşülen nerede oldukları Erbil'deki beş yıldızlı otellerdeki yöneticiler, stratejik zeka alanında yediğimiz bu tanımlayıcı ve analitik çalışmayı uygulamaya koyuldu. Bölüm II'deki ilk kan bölümü temel kavramlar, pazarlama stratejisi kararlarım giriş bölüm III'ün stratejik zeka ve pazarlama stratejik kararlarına VII uygulanan çalışmayı takiben en son kuramsal sonuçlar ve önerileri içeren alanla gelmektedir. Anahtar kelmeler: iş zekası, rekabetçi zeka, bilgi yönetimi, uzun vadeli sigorta sektörünün, stratejik zeka, stratejik yönetim, stratejik yönetim aracı, stratejik karar verme şartları
Özet (Çeviri)
Changes and challenges that have occurred in the past two decades have forced a radical shift in the basic foundations of how business is conducted. Internal, as well as external forces have forced organizations to constantly monitor their surrounding environment in order to create an awareness of opportunities and threats to allow them to survive in their competitive environment. Organizations need to gather all the information at their disposal, and turn the raw data into intelligence through a process of analysis and an exercise of human judgment. By utilizing the potential offered by information systems in the process of generating intelligence and creating a corporate knowledge base to be used in strategic decision-making will lead to competitive advantage and constant innovation. Strategic Intelligence has information as its foundation. This research proposes that through its ability to absorb sources of information, the synergy of Business Intelligence, Competitive Intelligence, and Knowledge Management combined to form Strategic Intelligence, will allow organizations to incorporate all of their information and intellectual capital into a single database or system which will meet the intelligence requirements of management. The research study shows that organizations have not yet fully embraced a model for a cooperative global internal corporate Strategic Intelligence System or Portal that will incorporate all aspects of Strategic Intelligence into a single, easily manageable resource for management‟s strategic planning and decision-making process, even though it could enhance their ability to withstand the on slaught of global competitors and expand their business into new markets, protect their local market or identify potential merger or acquisition targets, and increase innovation within the organizations. The aim of this study is to illustrate the importance of strategic intelligence in the decision making process, depending on the perspective Admins in five star hotels in Erbil, strategic intelligence first blood chapter basic concepts in chapter two a marketing strategy decisions my entrance chapter stumbled to study applied to strategic intelligence and marketing strategic decisions in the last resort we came up with a set of theoretical results and recommendations field. Where they are being IX interviewed have application this descriptive and analytical study where we ate in chapter three