Örgüt içi iletişimde bilginin kullanımına yönelik bir araştırma
A research on the use of knowledge to organizational communication
  1. Tez No: 532630
  2. Yazar: UYGAR ATMACA
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. RECEP YÜCEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İletişim, Örgüt İçi İletişim, Bilgi Yönetimi, Communication, Organizational Communication, Knowledge Management
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kırıkkale Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yönetim ve Organizasyon Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 99
Özet
İçinde bulunduğumuz bilgi çağı topluluklarının en çok önem verdiği kavramlardan bir tanesi iletişimdir. İletişim örgütsel açıdan ciddi öneme sahiptir. Örgüt içinde çalışanların birbirleriyle olan iletişimi sırasında birbirlerine bilgi akışı sağladığı söylenebilir. Bu sebeple birbirleriyle ilişkili oldukları söylenebilir. Diğer taraftan bilgi stratejik açıdan firmaların rekabet edebilmeleri için önemli bir kavramdır. Bu tezin amacı örgüt içi iletişim ve bilgi yönetimi arasında bir ilişkinin olup olmadığını belirlemek ve ayrıca örgüt içi iletişim ve bilgi yönetimi konusunda kavramsal çerçevede literatüre katkıda bulunmaktır. Bu amaç doğrultusunda bilginin ve iletişimin örgüt için ne kadar önemli birer kavram olduğu belirtilmeye çalışılmıştır. Stratejik yönetimin ve bilgi yönetiminin aynı dönemde yaygınlaşmaya başladığı da bize her iki kavramın birbiriyle bağlantılı olabileceğini gösterir.
Özet (Çeviri)
One of the concepts that the information age communities in which we are involved is one of the most important concepts. Communication has a serious importance from the organizational point of view. It can be said that employees in the organization provide knowledge flow to each other during their communication. Therefore, it can be said that they are related to each other. On the other hand, knowledge is an important concept for companies to compete strategically. The aim of this thesis is to determine whether there is a relationship between intra-organizational communication and knowledge management, and also to contribute to the literature in the conceptual framework regarding intra-organizational communication and knowledge management. For this purpose, it has been tried to indicate how important knowledge and communication are for the organization. The fact that strategic management and knowledge management are becoming widespread in the same period shows us that both concepts can be linked together.