Yeni medyayla birlikte dijitalleşen tüketim: Gittigidiyor örneği
Digitalised consumption with new media: Gittigidiyor case
- Tez No: 533261
- Danışmanlar: DOÇ. DR. DENİZ YENĞİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İletişim Bilimleri, Communication Sciences
- Anahtar Kelimeler: yeni medya, dijitalleşme, tüketim, gittigidiyor, new media, digitalization, consumption, gittigidiyor
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 124
Özet
Yeni medya kavramının 1970'lerin başında kullanılmaya başlaması, iletişim çalışmalarında yeni bir dönem başlatmıştır. Geleneksel medyaya 1 kıyasla dijitallik özelliği ile fark yaratan ortamları temsil eden yeni medya kavramıdır. Kullanım amaçlarındaki 2 çeşitliliğin de artması, aynı zamanda sanallık, katılım ve etkileşim özelliklerine de sahip olan dijital medyanın kullanıcılar tarafından hıza kabul görmesine sebep olmuştur. Bunların sonucunda, yaşam pratikleri başta haberleşme ve toplumsallaşma olmak üzere gündelik yaşam pratikleri yeniden şekillendirmiştir. İnternet teknolojilerindeki gelişmelerin de katkısıyla, alışverişten profesyonel faaliyetlere, sağlık ve kamu hizmetlerini de içeren bir yelpazede yeni uygulamalar kullanılabilirlik kazanmıştır.
Özet (Çeviri)
With the concept of new media coming into play in the 1970's, a new era has been opened in communication studies.New media is the concept that symbolizes the characteristic of being digital, which makes the difference with the traditional media. The increased diversity in the usages of digital media, which also has the properties of virtuality, participation and interaction, lead to it being rapidly accepted by the users.As the result of all these, practices of everyday life, most notably communication and socialization, have been reshaped. With the contribution of the advancements in the internet technologies, new technologies have become usable in in a wide array of fields including shopping, professional activities, public services and healthcare.