A User interface for a job-shop scheduling problem
Bir atelye çizelgeleme problemi için kullanıcı arabirimi
  1. Tez No: 53329
  2. Yazar: GÖKHAN ÖZCAN
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. CEMAL AKYEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Atelye Çizelgelemesi, Bilgisayar Destekli Atelye Çizelgelemesi, Windows Programlama, Kullanıcı Etkileşimli Yazılım. IV, Job-Shop Scheduling, Computer Aided Job-Shop Scheduling, Windows Programming, User Interactive Software. m
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 93
Özet
ÖZ BİR ATELYE ÇIZELGELEME PROBLEMİ İÇİN KULLANICI ARABİRİMİ ÖZCAN, Gökhan Yüksek Lisans, İşletme Bölümü Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. Cemal AKYEL Şubat 1996, 93 sayfa Bu çalışmada bir atelye çizelgeleme problemi incelenmiş ve bu problem için bir kullanıcı arabirim sistemi sunulmuştur. Önerilen sistem teknik yazında incelenen çözüm yöntemlerini, kullanıcının tercihlerini çözüme uygulamasını sağlayan bir çok değişiklik özelliklerini ve bu çözüm yöntemleriyle, kullanıcı tercihlerini birleştiren bir bilgisayar yazılımını içermektedir. Çalışma boyunca kullanıcı-bilgisayar etkileşimi önemli bir kıstas olarak ele alınmış ve yazılım kullanıcının kolayca kullanabileceği şekilde tasarlanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A USER INTERFACE FOR A JOB-SHOP SCHEDULING PROBLEM ÖZCAN, Gökhan M.B.A., Department of Management Supervisor: Assist. Prof. Dr. Cemal Akyel February 1996, 93 pages This study investigates a job-shop scheduling problem and presents a user interface system for this problem. The proposed system includes the solution procedures which are studied in the literature, several modification features which enable the user to apply her|his preferences to the solution and a computer software which integrates these procedures and user preferences. Throughout the study, user-computer interaction has been kept in mind as a crucial criterion and the software was designed such that the user can easily use it.