Türkiye'deki devlet üniversitelerinin stratejik planlarına göre güçlü ve zayıf yönlerinin incelenmesi
An analysis of strengths and weaknesses of state universities in Turkey according to their strategic plans
  1. Tez No: 533432
  2. Yazar: MERVE GÜL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. HASAN ENGİN ŞENER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, İşletme, Education and Training, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Devlet Üniversiteleri, Planlama, Strateji, Stratejik Planlama, SWOT Analizi, State Universities, Planning, Strategy, Strategic Plan, SWOT Analysis
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 142
Özet
Bu araştırmada, Türkiye'deki devlet üniversitelerinin güçlü ve zayıf yönleri, stratejik planları bağlamında yapılan SWOT analizleri incelenerek yapılacaktır. Bu çalışmanın amacı, Türkiye'deki devlet üniversitelerinin güçlü ve zayıf yönlerinin kuruluş yılına, coğrafi bölgeye veya kurulduğu şehre bağlı olup olmadığını tespit etmektir. Ayrıca yapılan SWOT analizleri, ayrıca bir incelemeye tabi tutulacak ve SWOT analizlerinin yapılması ile ilgili olarak öneriler geliştirilecektir. Bu çerçevede şu sorulara yanıt aranacaktır: a) Güçlü ve zayıf yönler sıralanırken; a. Kaç madde yazılmıştır? b. Maddeler için ağırlıklandırma yapılmış mıdır? b) Güçlü ve zayıf yönler, 2006 yılından önce ve sonra kurulmuş üniversiteler açısından farklılık içermekte midir? c) Güçlü ve zayıf yönler, merkez ve çevre üniversiteler açısından farklılık içermekte midir? d) Güçlü ve zayıf yönler, coğrafi bölgelere göre farklılık içermekte midir?
Özet (Çeviri)
In this study, the strengths and weaknesses of the state universities in Turkey, will be made by examining the SWOT analysis made in the context of its strategic plans. The purpose of this study, the year of establishment of public universities in Turkey is a strong and weaknesses, and to determine whether or geographic region is connected to the city was founded. In addition, SWOT analyzes will also be subjected to a review and recommendations will be developed for the implementation of SWOT analyzes. In this context, the following questions will be sought: a) While strengths and weaknesses are listed; a. How many items/factors have been written? b. Is the weight assigned to a given factor? b) Do the strengths and weaknesses differ in terms of universities established before and after 2006? c) Are the strengths and weaknesses different in terms of central and environmental universities? d) Do the strengths and weaknesses differ according to geographical regions?